Rejtélyes betegségben pusztulnak el a kutyák Norvégiában

2019-09-10 | Budaörs
Fogalmuk sincs a norvég hatóságoknak, hogy mi lehet az a gyors lefolyású rejtélyes betegség, amiben egyébként egészséges kutyák tucatjai pusztultak el a közelmúltban szerte az országban.

A Norvég Állategészségügyi Intézet hétvégi mérlege szerint eddig 25 kutya pusztult bele a hányással és véres hasmenéssel járó betegségbe. A hatóság szerint nem tudni, hogy a megbetegedések kapcsolatban állnak-e egymással, egy fertőző járványról vagy egyedi esetekről van-e szó.

Az állatok elpusztulásának okát négy kutya felboncolása után sem sikerült megállapítani. Azonosítottak két ismeretlen baktériumot, de nem tudni, hogy ezeknek közük van-e a megbetegedésekhez.

Az intézet vészhelyzeti és biztonsági igazgatója, Jorun Jarp szerint ilyesmi még nem fordult elő Norvégiában. Nagyon szörnyű látni, hogy amúgy makkegészséges és pompás norvég kutyák halnak meg ilyen gyorsan – mondta.

A megbetegedéseket az észak-déli irányban hosszan elterülő ország legkülönbözőbb vidékeiről jelentik. Hírek szerint a szomszédos Svédországban is aggódnak a kutyatartók az állatbetegség terjedésétől.

MTI-Origo

Fotó: SHUTTERSTOC

w

Megosztás