Rost Andrea mint Pillangókisasszony

2021-02-24 | Budaörs
2021. február 24-én este 20 órától megcsodálhatjuk gyönyörű hangját és alakítását a facebook-on és az origón, folytatódik az OperaSzerda az interneten.

Az operairodalom egyik legtragikusabb szerelmi története, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20 órától látható a Facebookon és az Origón.

Cso-Cso-szan és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az „ideiglenes házasságot” valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény utolsó morzsájának elvesztése után már csak a halál lehet a kiút. A librettót ihlető műről azt mondták, hogy ha nem egzotikus helyszínen, tőlünk távol játszódna a dráma, elviselhetetlen volna ez a fájdalom.

Az operarajongóknak Puccini csodálatos zenéje emeli katartikus magasságokba a tragédiát.
A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea, Budaörsünk díszpolgára alakítja, partnerei: Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro). Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője: Kovács Mária Anna, műsorvezető: Mona Dániel.

Megosztás