Bólé dinnyében

2019-08-05 | Rovatok
Régi, NDK-s útjaim egyik újdonsága volt, amikor egy kerti partin cakkosra vágott, kivájt fél dinnyét tettek az asztalra.

Benne piros színű ital volt, amiről kiderült a kóstolás során, hogy elég sok alkoholt is tartalmaz. Nagyon ízlett a nyári melegben!

 

A görögdinnye-bóléhoz  néhány ötlet:

A görögdinnyét megmossuk, és felső egyharmadát levágjuk.

A dinnye húsából kiskanál segítségével gömböket vájunk ki, a vájatot magtalanítjuk. Bóléstálba tesszük a darabkákat, meglocsoljuk a portóival, és 30 percig érleljük. (Itt hozzáteszem, meg lehet locsolni keményebb itallal is, pl. vodkával, likőrrel, ebben érlelni, utána jön rá a bor vagy pezsgő, de jöhet rá kis porcukor, citrom is ízlés szerint)

 

A gyümölcsdarabokat visszatöltjük a görögdinnye héjába és felöntjük a hűtött, finom nedűvel.

Megosztás