Batyusbál 2019

2019-02-11 | Helytörténet
A farsangi idõszakból nem maradhatott ki a batyusbál, így volt ez régen és így van most is. Igazán ráillik:”Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek”. A Binkerlball többek között azért népszerû, mert egy jó alkalom arra, hogy találkozzanak az ismerõsök, együtt eltöltsenek néhány vidám órát.

Szombaton a Jókai Mór Mûvelõdési Házban a 16 órai kezdésre megtelt a nagyterem. A Zwickl Kapelle zenészei derekasan helytálltak a délután folyamán. A vidám fiúk egy pattogós indulóval kezdtek, majd játszottak polkát, keringõt és a bál vége fele modernebb számokat is.

Fellépett a Lyra Dalkör és Wunderkäfer táncegyüttes trachtban, azaz sváb viseletben. Nagy sikert arattak, hosszan tapsolt a közönség.

A mûsor után megkezdõdött a „batyuk bontogatása”, a magukkal hozott édes és sós sütemények kínálása. A férfiak saját termésû borokat töltögettek a poharakba. Aki szomjazott, de nem kért a borból, az fogyaszthatta az asztalon lévõ ásványvizet.

Közben sokan kitöltötték a helytörténeti totót, ez a játékos feladat ugyancsak hagyománnyá vált .A Heimatmuseum munkatársai összeállítottak egy 13 +1 kérdéssorból álló feladatlapot. Voltak könnyebb kérdések, például „Mikor volt Europassió találkozó Budaörsön?”  Ám néhány bõvebb ismeretet igényelt. A”Hány éves lenne az idén Bleyer Jakab, a Heimatmuseum névadója?”  kérdés már több fejtörést okozott. A helyes válasz:145. 18 óra után Boros György, a BNNÖ elnöke kihirdette az eredményt.  A legtöbb találatot Riedl Teréz érte el. Õ és a többi helyezett a januári disznóvágás finomságaiból kapott egy kis batyuval.

-Nem látom néhány kedves ismerõsömet. – sajnálkozott az asztalszomszédom. –Talán csak nem betegek? Annak viszont igazán örülök, hogy sok fiatal jött el.

Valóban, szép számmal voltak fiatalok,sokan elhozták a gyermekeiket, jó volt látni a ismerkedõ, barátkozó kicsiket.

Reméljük a jövõ évi batyusbálra is ilyen sokan eljönnek és az is ilyen vidám lesz.

Köszönjük a szervezõknek.

s.k.

Megosztás