Három és fél perc 420 millió forint

2019-03-28 | Képviselőtestület
Közel 420 millió forintot szórt szét Wittinghoff Tamás polgármester a helyi baloldal támogatásával 3 és fél perc alatt, március 27-én, egy rendkívüli képviselõ testületi ülésen, amelyet õ maga kezdeményezett.

Mostanában furcsák a képviselõ testületi ülések a városban. Talán érthetõ, hiszen közeledik az önkormányzati választás és a budaörsi baloldal, Wittinghoff Tamás polgármester vezetésével igyekszik a szebbik arcát mutatni. Aki látta a tegnapi ülést, azt tapasztalhatta, hogy a politikai marketingelõadást követõen – amely arról szólt 12 percben, hogy micsoda erõfeszítéseket tesz a balos városvezetés a helyiek érdekében -, szélvész sebességû döntéshozatali dömping következett.

Érdemes végig gondolni az idõtartamot! 3 és fél perc! Közel 420 millió forint a lakosok pénzébõl!

De hogy is volt ez?

Elõször döntés született az autóbusz pályaudvar bérleti szerzõdésével kapcsolatban. Ezt követõen 153 millió forint kiegészítõ forrást kellett átcsoportosítania a képviselõknek, ugyancsak az autóbusz pályaudvar átépítésére. Erre azért volt szükség, mert ahogyan az már rendszeressé vált, ismételten túlhaladják a beruházási költségek az elõre tervezettet. Itt nagyságrendileg 40 százalékkal kerül majd többe a beruházás, mint ahogyan azt a tervezõk megbecsülték. Már megszokhattuk, hogy a Wittinhoff vezette balliberális oldal, különösebb kérdés nélkül, vakon nyomott igent a polgármester kérésére.

 Ezek után – emlékeztetnék rá, hogy választási év van -, gyors döntés következett arról, hogy 50 milliós keretösszeggel, pályázatot írnak ki lakóépületek korszerûsítésére. Az elõzõ napirendben, egy beruházás többletköltsége, ennek az összegnek a háromszorosa volt, ez pedig a város teljes lakoságát érinti. Hogy is van ez?

 Na de menjünk tovább. Ami ez után következett, az már a klasszikus, végeláthatatlan szappanoperákat idézi. Budaörsön is van stadionépítés, csak éppen a baloldalhoz kötõdõen. A BSC 1924 Labdarúgó Kft. levelére – amelyet véletlenül a néhai BTG Kft., vezérigazgató lánya vezet(!) – több mint negyedmilliárd forintot szavazott meg az Árok utcai stadion, újabb TAO önrészeként a baloldal. Mindezt tették úgy, hogy nem tudható mire kell a pénz, mert nem volt mögötte költségvetés! Sajnos a lakótelep végében, évek óta nem sikerül a baloldalhoz köthetõ érdekkörnek megépíteni a focipályát, de ennek a hátterére még késõbb visszatérünk.

 Döntött még az asztaliteniszezõk támogatásáról a testület. És ezt követõen (3 és fél perc után) a polgármester bezárta az ülést.

 Megjegyzésként csak annyit, hogy biztosan komoly szakmai munka elõzte meg a testületi ülést, de ez a jelenlévõ képviselõkön, ha finom akarok lenni kevésbé látszott.

Katona Sándor

Megosztás