Bõvítik a kamaraerdei Idõsek Otthonát

2019-07-11 | Közélet
32 férõhellyel bõvül a zombori utcai idõsek otthona a budaörsi Kamaraerdõben. Budaörsön a 60 éven felüliek száma több mint 7000 fõ, akik közül kb. ezren 80 év felettiek. Az idõsek otthona azoknak nyújt elhelyezési lehetõséget, akik otthonukban már nem tudnak gondoskodni magukról.

A Budaörsi Idõsek Otthonát 2005-ben nyitotta meg az önkormányzat, 48 férõhellyel. Az intézmény rövid idõ alatt betelt és azóta is folyamatos a várólista.

A bõvítés mintegy 874 millió forintos költségét fõleg hitelbõl fedezi az önkormányzat, az épületrész elkészültét 2020 februárra tervezik.

Az új épületrész 1300 négyzetméteres, amihez még 177 négyzetméternyi erkély és terasz csatlakozik. Az épület a meglévõ épület mögött délre, azzal összeépítve helyezkedik el. 

A két lakószinten négy egyágyas és 14 kétágyas szobát alakítanak ki, mindegyik akadálymentes és fürdõszobával is rendelkezik. Az étkezést a régi épület éttermében oldják meg, amelynek területét a beruházás részeként belsõ átalakítással duplájára növelik.

Az épület fûtése hõszivattyús rendszerrel történik majd, ami lehetõséget biztosít nyáron hûtésre is. Nõvérhívó rendszert is beépítenek, tûz esetén pedig automata oltórendszer lép mûködésbe.
A telek utca felõli részén egy 8 beállós parkoló is épül.

Az intézményt, amely  Budaörs Város Önkormányzat tulajdona, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mûködteti, ellátási szerzõdés keretében. Az önkormányzat évente 35 millió Ft-al támogatja a mûködtetést.

(Forrás: budaors.hu)

Megosztás