30 éves a Zöld Szív, a Szeretet Mozgalma

2019-02-07 | Magazin
Budaörsön is mûködtek zöldszíves csoportok, avattak zöldszíves gyerekeket, és családot. Amelyik pedagógus a mozgalom módszere szerint nevelte óvodásait, az csak jótékony eredményekrõl tud beszámolni. A szülõk is nagyon hálásak voltak ezért. Álljon itt az érdeklõdõk számára a jubileumi meghívó.  

A Zöld Szív Ifjúsági Természetvédõ Mozgalom ebben az évben ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Egyesületünk 1989-ben alakult Pomázon. Azóta országszerte, sõt a nagyvilágban is számos helyen alakultak zöldszíves csoportok. Hazánkban 226 településen, külföldön pedig további 32 településen dobogtak a Zöld Szívek. Csoportjaink azóta is sok helyen mûködnek országszerte óvodákban és általános iskolákban és családokban. Zöldszíves szelíd módszerrel neveljük a gyerekeket a természet szeretetére, környezetünk védelmére és hagyományõrzésre.  
 
30 éves, jubileumi ünnepségünket 2019. március 23-án, szombaton 11:00 -15:00 óráig tartjuk a pomázi mûvelõdési házban, ott, ahol a legelsõ országos találkozónkat is megrendeztük, 14 zöldszíves csoport részvételével. Rendezvényünk célja egyesületünk régi és új tagjaival való személyes találkozás, az együvé tartozás megélése, a régi emlékek felelevenítése, jelen eredményeink felmutatása, valamint a jövõ tervezése.  Szeretettel kérünk benneteket, hogy minél többen vegyetek részt ezen az ünnepségen, hogy jelenlétetekkel emeljük rendezvényünk fényét, és átéljük a szeretet összetartó erejét!

Kérjük, hogy a következõkkel készüljetek:

  • Rajzpályázat 5 – 15 éves korú gyerekeknek: Készítsetek rajzokat, festményeket A/4-es méretben „Legszebb zöldszíves élményem” címmel. A legjobb rajzokból képeslapokat készítünk a Zöld Szív 30. évfordulója alkalmából. (Azok is pályázhatnak, akik személyesen nem tudnak részt venni a találkozón!) Beküldési határidõ: 2019. február 28.
  • Poszterbemutató: Készítsetek posztereket zöldszíves csoportotok tevékenységének bemutatására 1 ív méretben (egy dekorációs karton, azaz 70 X 50 cm-es méretben). A posztert hozzátok magatokkal, és végén el is vihetitek.
  • Bögre: Minden résztvevõ hozzon magával egy bögrét, a környezettudatos életmód jegyében. A bögréinket megérkezéskor elcseréljük egymással és a rendezvény során már mindenki az új bögréjébõl ihat és elviheti emlékbe.
  • Étkezés: A találkozó batyus bál jellegû lesz, vagyis, hozzatok magatokkal annyi élelmet, amibõl be tudtok rakni a közösbe is, amibõl azután bárki vehet (ti is a többibõl). Ásványvízrõl, kávéról gondoskodunk.
  • Zöldszíves emlékek: Hozzatok magatokkal régi fotókat, videókat, írásokat, beszámolókat, naplókat, rajzokat stb. Elõzetesen is beküldhetitek ezeket elektronikus formában, a hamarosan megjelenõ zöldszíves kiadvány illusztrálásához.
  • Zöldszíves megjelenés: Ha még van zöldszíves pólótok, jelvényetek, igazolványotok stb, azt vegyétek föl, tûzzétek ki, hozzátok magatokkal. (Akinek nincs, annak lehetõsége lesz vásárlásra a helyszínen.)

Jelentkezési határidõ a találkozón való részvételre: 2019. február 28. Lehet e-mail-en, vagy postai úton.

Regisztrációs díj: 1000 Ft / fõ (Ezt a helyszínen, a regisztráláskor kell befizetni.)
 
A programtervet és a jelentkezési lapot mellékelten küldjük. 

 

Zöldszíves szeretettel:

 

 

 
                                                                       Orgoványi Anikó, elnök Zöld Szív ITM

Pomáz, 2019. január 31.

 

Megosztás