A kertbarátok a 135 éves vasútállomáson ünnepeltek

2019-07-18 | Magazin
A Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre immár 10 éve a szívén viseli a budaörsi vasútállomás sorsát. Minden évben sok-sok munkaórát töltenek itt takarítással, virágosítással, szépítéssel.  Kezük munkájának köszönhetõ, hogy a 10 évvel ezelõtti szégyellni való állapot helyett barátságos környezet várja a le- és felszálló utasokat.

A kertbarátok utasszámlálást végeztek, melybõl kiderült, hogy nagyon sok utas fordul meg a pályaudvaron, viszont a vonathoz jutás fõleg a Kamaraerdõ felõl érkezõknek nehézkes, és a mostani megoldás balesetveszélyes!

A vágányok megközelítése a buszmegállótól szintén körülményes. Ezen is segítene az a kérés, hogy engedélyezzék a régebben közparkként mûködõ drótkerítéssel körülhatárolt résznek – ahol egy régi, kör alakú szökõkút is található- a kertbarátok által kialakított kis parkhoz való csatolását.

 Az ebben a témában MÁV területi igazgatójához áprilisban elküldött levélre, elutasító választ kaptak.

A levél felolvasása után kicsit csalódottak voltak a megjelentek, hiszen nem csak az esett rosszul mindenkinek, hogy a tíz év óta folyó munkájukat egy köszönömre sem méltatta a MÁV, hanem az együttmûködési szándék hiánya is. 

De félre a búval! A 135 éves állomás születésnapja nagyon vidáman telt. 

Egyik résztvevõ kertbarát így nyilatkozott: „Nagyon jól éreztük magunkat, minden dicséret a szervezõknek és külön Áginak az odaadó fáradságos, lelkiismeretes, jobbá tevõ munkájáért. Meg kell még dicsérni a különleges finom "tortát", a süteményeket, és az italokat is, valamint a gyümölcsös kosarat. Minden résztvevõt is dicséret illet, mert valahol átérezzük a jobbá tevés szándékát, és ha ez az esemény több fórumon is megjelenik, talán lesznek még olyan emberek és szervezetek, akik fontosnak tartják a budaörsi vasútállomás ügyét. Valami elindult, és reméljük lesz még folytatása, fontos, hogy hallassuk a hangunkat.”

s.k.

Megosztás