Brutális végjáték után ezüstérmes a vb-n a férfi kardcsapat

2019-07-22 | Magazin
A dél-koreaiaktól egyetlen találattal, 45-44-re kikapott a döntõben, így ezüstérmes lett a magyar férfi kardválogatott a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat szombaton 45-31-re verte a vietnámiakat, majd 45-32-re az egyiptomiakat, ezzel negyeddöntõbe jutott. A vasárnapi folytatás is magabiztos sikerrel indult, a hazai együttes 45-29-re gyõzte le Iránt, majd az elõdöntõben 45-38-ra Olaszországot.

Az aranyéremért az elõzõ két vb-n elsõ dél-koreaiakkal kellett megküzdeni. A BOK Csarnok csaknem telt lelátói elõtt feszült légkörû, de izgalmas és látványos tusokat hozó csatában a magyarok 45-44-re kikaptak.

A közönség végig buzdította a magyar csapatot, és Szilágyi parádés felzárkózásánál már a sikeres lezárást várta, így  – akárcsak a csapat – csalódottan vette tudomásul, hogy az ázsiaiak gyõztek sorozatban harmadszor. A 2017-es sikerük alkalmával ugyancsak a magyarokat verték meg a lipcsei döntõben.

A férfi kardozók a magyar válogatott harmadik dobogós helyezését gyûjtötték be a hazai világbajnokságon. Csütörtökön második lett Szatmári, majd pénteken gyõzött a párbajtõrözõ Siklósi Gergely.

A magyar csapatnak az érmeket Áder János köztársasági elnök adta át, aki Kövér Lászlóval, az Országgyûlés elnökével együtt a helyszínen nézte meg a döntõt. A dobogóra álláskor a közönség „szép volt, fiúk” rigmussal köszönte meg a produkciót. Szilágyi az eredményhirdetés után mikrofonba mondott köszönetet a drukkereknek.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
w

Megosztás