Egyenlõ nászjogokat!

2019-07-06 | Magazin
 „Kövér csinálja csak a négy fal között!” – javasolja a tegnapi Népszavában Gurmai Zita szocialista delnõ, a párt nõtagozatának frontasszonya, akinek azon dagadt be a feje, hogy a házelnök állítólag beszólt – „méltóságukban tiporta meg” – a kacifántosan szexelõk (LMBTQ) táborának. (Nem mennék bele a részletekbe, de azért pironkodva megkérdezném: miért, kiskegyed nem a négy fal között csinálja? Hú, de izgi!)

„Tíz éve már, hogy a szocialisták kormányzása alatt megszülettek azok a jogi keretek, amelyek az LMBTQ-társadalom tagjainak megadják azt a lehetõséget, hogy az együttélésüket hivatalosan is elismerjék. Ehhez képest ma évente átlagosan alig száz bejegyzett élettársi kapcsolat létesül Magyarországon” – kesereg a politikus-szexológus. De hát mi mást is tehetnének egy olyan országban – teszi hozzá –, ahol Kövér László mondja ki, hogy nem egyenrangúak? Gurmai Zita néhány napja a parlamentben is felszólalt a témában, ám elkeseredve kellett nyugtáznia, hogy rajta kívül senkit sem érdekelt ez a nemzeti sorskérdés. (Zita asszony indulatait is meg lehet érteni. Évekkel ezelõtt maga is átélt egy mindmáig nehezen felfogható intim helyzetet: egy felajzott férfi rontott rá éjszaka, nem titkolt násztervekkel a hotelban.)

Megtudjuk még a buja cikkbõl, hogy a turbékoló melegek ma jobb híján rejtõzködve áldoznak Ámornak. És ez nagy baj. „Az ilyen hozzáállás vezet a társadalom szétszakadásához” – írja a szakértõ asszony. (Mintha a hagyományõrzõ többség, a piszok heterók kizárólag a Hõsök terén csinálnák ugyanezt totálban, Jupiter-lámpák fényénél…) Kövér a hibás.

Pilhál György
w

Megosztás