Együttgondolkodásra hívnak a kertbarátok

2019-07-11 | Magazin
Különös helyszínt, és alkalmat választottak a budaörsi kertbarátok egy várost érintõ beszélgetéshez, együttgondolkodáshoz. A Budaörsi Vasútállomásra hívják az érdeklõdõket, és az ünnepelni vágyókat július 15-én 17 órára, hiszen aznap lesz 135 éve, hogy üzembe helyezték az állomás épületét.

Ezalatt a hosszú idõ alatt sok mindent megélt ez az épület. Tanúja volt számos történelmi eseménynek, a háborúknak, a deportálásoknak, a forradalomnak, a híres budaörsi õszibarack által elindított jólétnek, a várossá válásnak.

A kertbarátok már tíz éve rendben tartják a város elõszobájának tekinthetõ környezetet, ami bizony azelõtt szégyellni való állapotban volt. Nem véletlenül került fel több cikk ezzel kapcsolatban a közösségi oldalakra (Pl. Vastagbõr blog), szembeállítva Városházánk impozáns épületének képét a Nyugatra utazók, illetve onnan vonattal érkezõk által „megcsodált” vasútállomásunkkal.

Most már a kertbarátok által szépen parkosított környezet, a kihelyezett szobor, a kopjafa, a vörös kõ ivókút elfogadható helyszínt biztosít a születésnapját ünneplõ vasútállomásnak.

Ezen az együttgondolkodáson felolvassuk a MÁV kertbarátoknak írt levelét, amit a park bõvítése ügyében válaszoltak.

Kérjük, aki tud, hozzon egy db. egynyári cserepes növényt, amit a születésnap alkalmából elültetnek a kertbarátok.

Én egy üveg pezsgõt, édességet és egy cserép virágot  viszek erre az alkalomra. Aki koccintani szeretne, poharat hozzon, mert az egyszer használatos poharak ideje lejárt!

Várunk mindenkit szeretettel.

Nagy Sándorné Ági

Megosztás