Elkábították és kifosztották a vendégeket egy fõvárosi bárban

2019-07-22 | Magazin
Csoportosan elkövetett rablás miatt vádat emeltek egy budapesti belvárosi bár üzletvezetõje, egy pultosa és három törzsvendége ellen, akik egymással összejátszva elkábítottak, majd kifosztottak vendégeket – tájékoztatta a fõváros fõügyész hétfõn az MTI-t. 

Ibolya Tibor közölte, az V. kerületi szórakozóhelyen az áldozatok italába bódító anyagot kevertek, majd amikor azok öntudatlan állapotba kerültek, összehangolt módon elvették értékeiket: a mobiltelefonjukat, az irataikat, a pénztárcájukat és a bankkártyájukat. Az öt vádlott négy alkalommal összesen hat embert fosztott ki 2016-2017 telén, köztük brit és svéd állampolgárokat is – tette hozzá. Az is elõfordult – folytatta -, hogy a vádlottak a bódult sértetteket hazakísérték további értékeik megszerzése érdekében, valamint a bárban fizetéskor kifürkészett PIN-kódok felhasználásával a megszerzett bankkártyákkal is pénzt vettek le automatákból.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a vádiratában többrendbeli, csoportosan elkövetett rablás bûntette és más bûncselekmények miatt az elsõ- és a másodrendû vádlottra – ha beismerik bûnösségüket és lemondanak a tárgyalás jogáról – 6 év 6 hónap, illetve 7 év fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a megszerzett értékek erejéig vagyonelkobzást javasolt – közölte a fõügyész.

mti
w

Megosztás