ERÕS FELHÕSÖDÉS KÖVETI A NAPSÜTÉST

2019-01-26 | Magazin
Szombaton a reggeli, délelõtti órákban keleten, délkeleten várható gyenge havazás, hószállingózás, az ország nagy részén viszont szakadozott lesz a felhõzet, kisüt a nap.

Napközben északnyugat felõl gyorsan növekedni kezd a felhõzet és délutántól gyenge havazás, havas esõ, a Dunántúlon több helyen ónos esõ várható. A légmozgás még többfelé lehet élénk, néhol erõs. Délután -4, +3 fok ígérkezik. 
Melegfronti hatás.

Vasárnap az ország északkeleti harmadán felhõs, borongós idõ lesz jellemzõ, a hó is szállingózhat. Nyugatabbra szakadozottabb lesz a felhõzet, hosszabb- rövidebb idõszakokra kisüthet a nap. Feltámad a déli-délkeleti szél, nyugaton, északnyugaton erõs lökések is lehetnek. A fagyos hajnal után napközben -2, +7 fokot mérhetünk. 

Hétfõn enyhébb idõ várható, a hajnal sem lesz mindenhol fagyos, nappal 0-6 fok valószínû. Sokfelé várható esõ, északon és a Dunántúlon havas esõ, havazás is, de eleinte ónos esõ sem kizárt. A változó irányú szél helyenként élénk lehet.

Kedden és szerdán a több-kevesebb napsütés mellett csak helyenként fordulhat elõ kisebb csapadék. A légmozgás a Dunántúlon lehet élénk. Fagyos reggelek után napközben a legtöbb helyen 0 fok fölé emelkedik a hõmérséklet.

idõkép.hu
w

Megosztás