Ezeket az autókat lopják most a legtöbbet itthon: itt a számok mögötti valóság

2019-01-10 | Magazin
A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) néhány napja közzétette 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikáit. 

Ebbõl kiderült, mely típusú szémélygépkocsit lovasították meg legtöbbször tavaly. Mi azonban most a számok alapján annak jártunk utána, mely márkájú autók tulajdonosai aggódhatnak leginkább attól, hogy egy nap meglovasítják járgányukat.

Bár az ORFK hivatalos, 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikái még nem elérhetõk, a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) közzétette a náluk rögzített autólopások számát. És bár ezek kisebbek merítést jelentenek, mint a rendõrségé, mégis évrõl évre meglehetõsen rímelnek rá – jegyzi meg az adatokat feldolgozó vezess.hu. 

A NAKE adatai szerint Volkswagenbõl loptak tavaly a legtöbbet, ebbõl a márkából 33 bejelentés érkezett hozzájuk. Második helyen a Fordok végeztek 27 lopásszámmal, míg a harmadik helyen holtversenyben a Skoda és a Toyota zárt 13-13 lopással.

A legkevesebb bejelentett autólopást a Smart – Citroen – Mercedes tulajdonosok szenvedték el 3-3-3 darabbal. De mi rejtõzik ezek mögött a számok mögött, mely tulajnak van a leginkább félnivalója?

A statisztikából kiviláglik, egyes helyeken meglehetõs átfedés van a forgalomban lévõ kocsik és a meglovasítottak száma között. A top négy forgalomban lévõ autóból ugyanis kettõ (Volksvagen, Ford) a leginkább lopott márka is egyben. Ezzel szemben az is jól látszik, hogy bár a BMW a lopott autók között a harmadik legtöbbet meglovasított, addig ebbõl a márkából az utakon meglehetõsen kevés furikázik

Privátbankár.hu
w

Megosztás