Felesége is segíthette a bankrablót

2019-07-05 | Magazin
Az ügyészség szerint felesége segítette a két bankfiók kirablásával gyanúsított férfit, ezért mindkettejük letartóztatását indítványozzák – közölte a Pest Megyei Fõügyészség pénteken. Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel.

A rendõrök szerdán vették õrizetbe a férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. A férfi június 18-án egy üllõi, majd július 1-jén egy Bugyin található pénzintézetben – fegyverrel, vagy annak utánzatával – készpénz átadására kényszerítette az ott dolgozókat, majd elmenekült. Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllõn. Június 18-án reggel autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nõ ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt férjének. Némi várakozás után a férfi ment be, egy lõfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint egymillió forintot adtak át neki. A megszerzett pénzzel elhajtottak.

A házaspár július 1-sején azonos módon követett el rablást Bugyi nagyközségben, és több mint egymillió forintot szereztek meg. A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság nyomozói másnap elfogták és õrizetbe vették a házaspárt. Az ügyészség szerint a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye és a bûnismétlés eshetõsége miatt indokolt a házaspár letartóztatása, annak elrendelését a Monori Járási Ügyészség indítványozta.

Forrás/fotó: MTI
w

Megosztás