Fokozott ellenõrzést tartanak a rendõrök a vasúti átjáróknál

2019-06-06 | Magazin
Országszerte közös ellenõrzéseket végez a MÁV és a rendõrség 61 vasúti keresztezõdésnél, mert bár a tavalyi évhez képest csökkent, de még mindig nagyon sok a baleset az átjáróknál - dén eddig hét ember halt meg. A rendõrök nemcsak az autósokat ellenõrzik, a gyalogosokat és a bicikliseket is óvatosságra intik. 

A MÁV közleményében azt írta, a rendõrökkel 2009 óta minden év június 6-án több mint hatvan helyszínen ellenõrzik a közúti közlekedõket, a vasútbiztonsági szakértõk pedig szórólapokkal és szóban hívják fel az autósok, kerékpárosok figyelmét a kockázatokra. Ezenkívül vizsgálják a közúti-vasúti keresztezõdések állapotát, a vágányok melletti területeket, az útburkolat minõségét, a felfestéseket, a fénysorompójelzõk, optikák épségét, láthatóságát.

Tavaly a MÁV és a MÁV- pályahálózatának vasúti-közúti keresztezõdéseiben..Ez egész évre vetítve több mint 2017-ben (83), ám a tavalyi utolsó negyedévben (22-rõl 17-re) és az idei elsõ öt hónapban (25-rõl 20-ra) csökkent a balesetek száma az elõzõ évek azonos idõszakaihoz képest. Május végéig 20 alkalommal következett be baleset az átjárókban, ami öttel kevesebb a tavalyi év azonos idõszakához képest.Idén hét személy halt meg,míg tavaly négy halálos áldozat volt május végéig. Idén eddig négyen súlyosan sérültek meg, kilenc baleset személyi sérülés nélkül végzõdött.

Az események a KRESZ elõírásainak megszegése áll. A balesetek majdnem mindegyikét az okozta, hogy a közlekedõk megpróbáltak még a vonat elõtt átérni, esetleg egy pillanatra kihagyott a figyelmük. Az okok között szerepel a gyorshajtás, az agresszív vezetési stílus, a vasúti fényjelzõ tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása, a vezetés közbeni telefonálás is

FORRÁS: MÁV ZRT. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG
w

Megosztás