Hat éve lett öngyilkos az egykori Regõs Bendegúz az Indul a bakterházból

2019-07-14 | Magazin
2013. július 13-án reggel egy Fót és Csomád közötti erdõs részen találták meg Olvasztó Imre felakasztott holttestét.

Szüleit nem ismerte, nyolc hónaposan intézetbe került, majd egy idõs néninél nevelkedett. Gyerekként szerepelt a Mihályfy Sándor által rendezett, 1979-ben forgatott Indul a bakterház címû filmben, ahol Regõs Bendegúzt alakította, ebben a szerepben egy fél ország megszerette.

Nem lett színész, pedig több szereppel is megkeresték. „Véleményem szerint, ha kifestek egy szobát, vagy megjavítok egy széket, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekem a továbbiakban akár festõnek vagy asztalosnak kellene lennem. Ez ugyanígy vonatkozik a színészetre is. Én annak idejénteljesen véletlenül cseppentem bele ebbe a filmbe.A film készítõi levelet küldtek az iskolaigazgatóknak, a szerepre alkalmas gyereket kerestek. Több válogatás következett, s mint azt késõbb megtudtam, négyezer gyerek közül választottak ki engem” – emlékezett egy korábbi interjúban.

„Amikor már csak néhány gyerek maradt, azt mondta a rendezõ az egyik szereplõre mutatva: billentse õt fenékbe. Én meg örültem, hogy végre büntetlenül hátsón billenthetek egy felnõttet, úgyhogy nekifutásból, zsupsz! Meg is jegyezte aztán Mihályfy Sándor: csak billentést kért, nem rúgást” – sztorizott az Új Szónak.

ORIGO
w

Megosztás