Hordjon fejkendõt, hogy ne zaklassák - javasolta a német kislánynak az iskolaigazgató

2019-04-09 | Magazin
„Adjanak rá inkább egy muszlim fejkendõt” – ezt javasolta annak a frankfurti iskolának az igazgatója, ahol muszlim osztálytársai addig csúfolták a szõke német kislányt, míg végül szülei kivették az intézménybõl. A Bild annak járt utána szombaton megjelent cikkében, milyen bántalmazásról, megalázásról számoltak muszlim osztálytársaiktól a kizárólag német nevet viselõ gyerekek.

A Bild cikkére hivatkozva az Origo.hu arról ír, bár Michael Müller, Berlin bevándorláspárti szociáldemokrata polgármestere állítja, elszigetelt esetekrõl van szó, viszont az elemzések szerint nem egyedi, hanem tömegesen elõforduló társadalmi problémáról van szó. Mint kifejtik, a berlini és más német nagyvárosi iskolákban rohamosan terjednek az iszlám szokások, így a lányok részére az arcot elfedõ nikáb használata. Aki ezt nem követi, sok esetben megtámadják, összeverik. Mivel a szülõk jelentõs része fél a következményektõl, általában anonim módon jelentik az eseteket.

A Bild szerint egy frankfurti anya arról számolt be, lányát folyamatosan alázták és bántalmazták a muszlim migráns diákok az iskolában, mert nem hord kendõt. Az ok, amiért a kislány kipécézték maguknak egyszerû: szõke a haja, és német nevet visel, miután keresztény családról van szó. Az általános iskolás kislány a folyamatos terrorizálás miatt idegösszeomlást kapott, folyamatosan sírógörcsök és pánikrohamok gyötörték. Amikor a szülõk az iskola igazgatójához fordultak, õ csak annyit mondott, hogy nem kötelezõ megmondani, hogy német a kislány, különben is, adjanak rá egy fejkendõt, és minden megoldódik.

A család végül a nyugalom érdekében inkább iskolát váltott. A Bild megkeresésére az iskola egyébként még csak nem is reagált.

Origo
w

Megosztás