Korábban bezárnának az áruházak vasárnaponként

2019-06-17 | Magazin
Önszabályozó módon, egységes üzletpolitikai döntéssel rövidíthetik vasárnapi nyitvatartásukat a kereskedõk a jövõben, ha a vásárlók elfogadják a munkavállalók szempontjából kedvezõ és egyes cégeknek kifizetõdõbb változást — értesült a Magyar Nemzet. 

Úgy tudják, céges kezdeményezésre az egyik szakszervezet már elkezdte felmérni a hét végi munkavégzés anomáliáit, az üzletekben ugyanis a színvonalas kiszolgáláshoz még mindig kevés a dolgozó. Az elképzelések szerint a mostaninál két, de akár négy vagy hat órával hamarabb bezárhatnak a boltok vasárnaponként, ha a lakosság körében kedvezõ fogadtatásra talál a racionalizáló lépés.

Noha a kormány határozottan elzárkózik attól, hogy jogszabályban korlátozza a kiskereskedelmi üzletek vasárnapi nyitvatartására vonatkozó körülményeket, ismét napirendre kerülhet a vásárlókat megosztó hét végi munkavégzés kérdése a boltok világában – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap infromációi szerint mostanra a napi fogyasztási cikkeket árusító áruházláncok felismerték, hogy a munkaerõhiányos területen szociális és gazdasági okokból még mindig problémát okoz az egész napos, jellemzõen reggel 6 órától este 10 óráig tartó vasárnapi mûködés, iparági körökben köztudott, hogy több cégnek egyáltalán nem éri meg ezen a napon is nyitva tartani.

Azonban a dübörgõ fogyasztásban jellemzõ piaci versenyben a nagyobb kereskedõk nem engedhetik meg maguknak, hogy zárva maradjanak vasárnaponként, ha a konkurencia egyébként fogadja a vásárlókat.

Magyar Nemzet
w

Megosztás