Nyaralás a Mamánál, avagy menekülés a kánikula elõl

2019-06-12 | Magazin
Szerdán életbe lépett az országos tisztifõorvos által elrendelt hõségriasztás. A legmagasabb szintû, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben, adta hírül az mti.

A lakásban már a tartósan 32-33 fokokat is nehéz elviselni, és nem is a nappalokkal van a baj, inkább az éjszakákkal, hiszen a lakást lehûteni, mikor a kinti hõmérséklet sem megy 20 fok alá éjszaka, szinte képtelenség. És ha az ember nem alussza ki magát, akkor bizony elég nyûgös, és ez egy gyerekre is igaz. Bár Regina hõsiesen tûrte a hõséget, hiszen úgy oldottuk meg a dolgot, hogy Apa átköltözött a nappaliba, én pedig a Pici Lányommal aludtam a hálószobában, mert ez a két helyiség, ahol még elviselhetõ volt az idõjárás.

Mikor azonban beharangozták a 40 fokot, felvettük a nyúlcipõt (mivel Apa úgysem volt itthon, könnyen tettük), és kiköltöztünk Édesanyámhoz Gyõrzámolyra, ahol a régi ház 50 cm-es falait élvezve kellemesen teltek a napok és fõleg az éjszakák.

És hogy hogy telt a hét?

Délelõttönként bejöttünk a városba, ügyet intézni, bevásárolni, vagy épp csak egyet sétálni, aztán mikor már elviselhetetlen lett a hõség,  akkor siettünk haza, és egy gyors ebéd után mindenki sziesztázott egyet.

Délutánonként aztán jöhetett a fürdés, a játék az udvaron, kötelezõ program volt a bárányok és a pipik etetése a szomszédban, majd este a kert öntözése a Mamával.

Ahhoz képest, hogy nyár elején Regina még hallani sem akart a fûben mezítláb mászkálásról, a homokról, vagy hogy megfogja a füvet, az egy hét alatt igazi kis paraszt gyerek vált belõle, és a hatalmas gazban is követte a Mamát a kertben, húzta-vonta az öntözõ csövet, krumplit szedett, kapált, és fel sem tûnt neki, ha éppen mezítláb futott a kutya után a fûben.

Természetesen a kis esze is fejlõdött, hiszen olyan fontos dolgokat tanult meg felismerni, és kimondani, mint a paprika, paradicsom, cukkini, uborka, krumpli, szõlõ, stb.

Az egy hét után kész szenvedés volt visszajönni a panel lakásba, ahol az egy hét után 36 fok volt a szobákban, és persze Reginának is nagyon hiányzott a tér, a természet, és hogy egész nap tehet-vehet, hiszen egy családi háznál sokkal több a lehetõség.

Biztos vagyok benne, hogy a jövõben, ha ismét vendégeskedünk, vagy vendégeskedik a Mamánál, nagyon jól fogja érezni magát, hiszen a Mama mindig kitalál valamit, ami nagyon érdekes, és természetesen sokkal több mindent megenged, mint amit én megengednék.

minifamilyblog
w

Megosztás