Strandolni megy az adóhatóság

2019-07-02 | Magazin
Több megye strandjain és fürdõi­nél mûködõ vállalkozásokat ellenõriz az adóhivatal, de bizonyos helyen a napozáshoz, a fürdéshez szükséges kellékeket kínáló kereskedõknél is kopogtatni fognak az ellenõrök. Hatósági vizsgálatokat tartanak a következõ napokban a Balatont övezõ megyékben.

A nyári szünet és a kánikula beköszöntével tömegek keresik fel – némi enyhülést remélve – a különféle hazai vízpartokat, ahogy a fürdõk is igen népszerûek mostanság. A strandolók hirtelen megugró száma szükségképpen a fogyasztás hirtelen megugrását hozza magával a strandok és a fürdõk közelében mûködõ vállalkozásoknál. Minden bizonnyal erre az összefüggésre alapozva rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) strandrazziát jó pár megyében.

A hatóság legfrissebb ellenõrzési tervébõl az derül ki, hogy tulajdonképpen az ország felében strandok és fürdõk környékén dolgoznak majd nagyon gyakran a NAV emberei.

Bizonyára nem véletlen, hogy mind a három, Balatont övezõ megyében tartanak ezen a héten valamilyen strandolási vagy ahhoz kapcsolódó vizsgálódást az adóhivatal munkatársai. Somogyban például a pizzériákat, az ételkiszállítókat, a vendéglátóhelyeket és a fizetõvendéglátókat ellenõrzi a NAV, a hatóság embereinek felbukkanására elsõsorban a megye Balaton-parti településein és a zamárdi Balaton Sound Fesztivál környékén számíthatnak a gazdasági szereplõk.

A hatóság emberei – mint általában, úgy ezúttal is – fõként arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások átadják-e a nyugtát, a számlát vevõiknek, bejelentették-e alkalmazottaikat, és megfelelõn használják-e online pénztárgépüket. Adott esetben szóba kerülhet a készpénzkészlet helyzete is. Az ellenõrzések részleteit a NAV most is az adótraffipax elnevezésû tájékoztatási felületén tette közzé, már elõre.

Magyar Nemzet
w

Megosztás