Turistákra vadászó tolvajokat fogtal el a rendõrök a Keleti-pályaudvaron

2019-07-21 | Magazin
Két horvát állampolgárságú nõt fogtak el a budapesti nyomozók a Keleti-pályaudvaron, akik nem sokkal korábban egy tajvani utas táskájából loptak pénzt – írja honlapján a rendõrség. A police.hu-ra feltöltött közlemény szerint a tolvaj páros a nemzetközi járatra váró turistákat figyelte. 

A BRFK Zseblopási Alosztály nyomozói 2019. július 18-án délután láttak meg a Keleti pályaudvaron két nõt, akik a bécsi nemzetközi vonatra váró turistákat figyelték, és próbáltak az utazók csomagjaihoz közel férkõzni. Amikor a vonat beállt a vágányra, a páros egy ázsiai csoport után felszállt a vonatra, és míg az utasok a csomagjaikat pakolták fel a poggyásztartóra, az egyik utas hátizsákjának cipzárját az egyik nõ elhúzta, és abból kivette a pénzét. Társa ezalatt végig takarással biztosította munkáját.

A rendõrök a párost még azelõtt elfogták, hogy leszálltak volna a vonatról. A két horvát állampolgárságú nõnél a nyomozók megtalálták a turistától ellopott pénzt is, 315 Eurót, 400 amerikai-, és 600 tajvani dollárt.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztály nyomozói a 33 és a 22 éves zágrábi nõket lopás bûntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bûncselekmény elkövetését mindketten elismerték.​

police.hu, Vezetõ kép és videó: police.hu
 w

Megosztás