Ananászos-narancsos krémdesszert
Hozzávalók:
- 396 g konzerv ananász, apróra vágva
- 2 csésze hideg, 2%-os tej
- 2 csomag vaníliapuding
- 1 csésze tejföl
- 311 g narancs, apróra vágva
- 280 g piskóta vagy babapiskóta
- 1 doboz habtejszín
- ½ teáskanál narancsaroma
- 1/3 csésze kókuszreszelék vagy kókuszpehely
Elkészítés:
Tegyük félre a konzervananász levének 2/3-át, és keverjük össze a tejjel és a pudingporral.
Egy másik tálban keverjük össze a tejfölt, az apróra vágott narancsot és ananászt, azután keverjük hozzá a pudingos keverékhez.
A piskótát kockákra vágjuk vagy tépjük, és egy üvegtál aljára tesszük. Erre jön a narancsos-ananászos keverék, majd utána újra a piskóta.
Addig rétegezzük, amíg az alapanyagok elfogynak.
Ezután felverjük a habtejszínt, majd belekeverjük a narancsaromát és a kókuszt. Ez lesz az utolsó réteg a krémdesszerten.
Ha kész, az egészet megszórjuk narancshéjreszelékkel vagy kókusszal.
ORIGO
w