Ugyan ki gondol a jégkrémre egy ilyen desszert láttán?

2019-07-01 | Magazin
A nyár általában két dologról szól: a hideg italokról és a jégkrémekrõl. Fõleg azokon a napokon, amikor annyira meleg van, hogy legszívesebben a hûtõben ülnénk egész nap. Pár hét múlva azonban elkezdjük megunni a jégkrémeket – a különbözõ ízesítésektõl függetlenül. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan hûtsük le magunkat? Hogyan csillapítsuk a jeges desszert utáni vágyunkat? Például a következõ recepttel.

Ananászos-narancsos krémdesszert

Hozzávalók:

  • 396 g konzerv ananász, apróra vágva
  • 2 csésze hideg, 2%-os tej
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 1 csésze tejföl
  • 311 g narancs, apróra vágva
  • 280 g piskóta vagy babapiskóta
  • 1 doboz habtejszín
  • ½ teáskanál narancsaroma
  • 1/3 csésze kókuszreszelék vagy kókuszpehely

Elkészítés:

Tegyük félre a konzervananász levének 2/3-át, és keverjük össze a tejjel és a pudingporral.

Egy másik tálban keverjük össze a tejfölt, az apróra vágott narancsot és ananászt, azután keverjük hozzá a pudingos keverékhez.

A piskótát kockákra vágjuk vagy tépjük, és egy üvegtál aljára tesszük. Erre jön a narancsos-ananászos keverék, majd utána újra a piskóta.

Addig rétegezzük, amíg az alapanyagok elfogynak.

Ezután felverjük a habtejszínt, majd belekeverjük a narancsaromát és a kókuszt. Ez lesz az utolsó réteg a krémdesszerten.

Ha kész, az egészet megszórjuk narancshéjreszelékkel vagy kókusszal.

ORIGO
w

Megosztás