Vonat elé löktek egy anyát gyermekével Frankfurtban

2019-07-30 | Magazin
Vonat elé löktek egy anyát gyermekével hétfõn a németországi Frankfurt fõpályaudvarán, a nyolcéves kisfiú életét vesztette, a feltételezett elkövetõt elfogták.

A sötét ruhát viselõ támadó megpróbált elmenekülni, a pályaudvar közvetlen közelében járókelõk üldözõbe vették, leteperték és átadták a rendõröknek

Az áldozat édesanyja még el tudott menekülni a vágányra érkezõ InterCity Express (ICE) nagysebességû vonat elõl, a kisfiú viszont a szerelvény alá került és szörnyethalt.A feltételezett elkövetõ egy 40 éves férfi, a rendõrség tájékoztatása szerint az afrikai Eritrea állampolgára.

A nyomozás elsõ megállapításai szerint szándékosan lökhette a sínek közé a 40 éves nõt és gyermekét, és megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást. A sötét ruhát viselõ támadó megpróbált elmenekülni, a pályaudvar közvetlen közelében járókelõk üldözõbe vették, leteperték és átadták a rendõröknek. Emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást ellene. Az eset délelõtt történt. Nincsenek arra utaló adatok, hogy a gyanúsított ismerte volna mindazokat, akikre rárontott. 

Legutóbb július 20-án történt hasonló eset Németországban, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Voerde vasútállomásán a hatóságok szerint egy 28 éves, németországi születésû szerb férfi lökött vonat elé egy családanyát. A 34 éves nõ életét vesztette, a feltételezett elkövetõ és az áldozat ebben az esetben sem ismerte egymást.

mti
Fotó: AFP/DPA/Frank Rumpenhorst
w

Megosztás