Óriási bravúr! Magyarország legyõzte a vb-ezüstérmes horvátokat

2019-03-25 | Sport
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este hazai pályán 2-1-es gyõzelmet aratott a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes horvát csapat ellen Európa-bajnoki selejtezõn.

Dzsudzsák: Ilyen jubileumról álmodtam

Dzsudzsák Balázs, a magyar csapat kapitánya a meccs után úgy fogalmazott: éppen ilyen jubileumról álmodott. "Lehetõséget kaptam a meccs elõtt, hogy beszéljek a csapattal, és azt próbáltam hangsúlyozni: most ne azzal foglalkozzunk, hogy a világ majdnem legjobb középpályás sora ellen játszunk, hanem azzal, hogy hazai közönség, sõt, teltház elõtt futballozhatunk" – nyilatkozta Dzsudzsák, aki kiemelte: a nézõk nem a horvátokra, és nem is az aranylabdás Luka Modricra voltak kíváncsiak, hanem a magyar sikerre éhesen töltötték meg a lelátót.

"Az elsõ perctõl kezdve tökéletesen mûködött minden, és ha azt mondom, hogy megint a szív diadalmaskodott, akkor nem túlzok. A ma esti hangulat még annál is jobb volt, mint amikor a norvégok elleni Eb-pótselejtezõn játszottunk itthon" – tette hozzá a válogatott csapatkapitánya. "Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen közönség elõtt, ebben a csapatban ünnepelhettem a 100. válogatottságomat, és ki kell emelnem, hogy Gulácsi Péternek nem kellett védenie a meccsen, ami jól mutatja, mennyire mûködött a védekezésünk" – jelentette ki Dzsudzsák.

Willi Orbán: Bátran és jól felépített rendszerben futballoztunk

Willi Orbán, a válogatott védõje szerint a magyar együttes "nagyon jól reagált" a szlovákoktól csütörtök este elszenvedett 2-0-s vereségre, és "fantasztikus" mérkõzést játszott a horvátok ellen. "Bátran és jól felépített rendszerben futballoztunk ma, kialakítottunk gólhelyzeteket, és sikerült a szurkolókat is kiszolgálnunk" – mondta a német Bundesligában harmadik RB Leipzig csapatkapitánya.

 MTI
w

Megosztás