Verhetetlen a Gyõr: felejthetetlen végjátékkal megvan az ötödik Bajnokok Ligája gyõzelem!

2019-05-12 | Sport
Megvan az ötödik! A Gyõri Audi ETO hatalmas küzdelemben, egy sorsdöntõ védés után legyõzte a Rosztov-Dont, és megvédte Bajnokok Ligája-címét! Nõi kézilabdacsapatunk szinte végig nagyon magabiztosan játszott, de a hajrában hirtelen elfogytak a gólok. Szerencsére a végjáték a miénk volt, a Gyõr ötödször nyert, Danyi Gábor vezetésével elõször.

„Nincs lövés” – mondta Danyi Gábor a döntõ utolsó idõkérésénél, amikor a Gyõr egy góllal vezetett, és támadhatott. Ennek ellenére a csapat egyik legnagyobb klasszisa, a norvég Oftedal megindult, és mellélõtte a labdát… Kész, támadhatott a padlóról felállt Rosztov-Don, meg is volt az utolsó helyzet, de Oftedal honfitársa, Grimsbö védett, és kezdõdhetett az ünnep. A Gyõri Audi ETO ötödször is megnyerte a Bajnokok Ligáját, sorozatban harmadszor.

Tudtuk, hogy borzasztóan nehéz lesz a döntõ, Ambros Martín, a gyõriek sikeredzõje most már a Rosztov-Dont vezette be a fináléba, és ha valaki mindent tud a magyar csapatról, az õ. Azzal a Danyi Gáborral nézett farkasszemet, aki az õ „árnyékából” lépett ki, és veretlen csapatával bebizonyította: remek edzõ.


Ízlelgessük: a Gyõr 44 meccse veretlen…

A meccs elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, az orosz csapat többször is ellépett két góllal, de a félidõ hajrája a Gyõré volt: a szünetre megnyugtató, négygólos elõnnyel ment a magyar csapat. A második félidõben a kétszeres címvédõ tartani tudta ezt az elõnyt – egészen a hajráig. A két négyszeres – most már ötszörös – BL-gyõztes legenda, Görbicz Anita és Amorim gólerõsen játszott, Görbicz higgadtan értékesítette a heteseket, a brazil átlövõ pedig hol szerencsével, hol anélkül, de végig fontos gólokat lõtt. Mindig volt valaki, aki megvillant, a védekezés meg szokás szerint elképesztõen feszes volt.

Aztán a végére elfogytak a gyõri gólok, a Rosztov-Dont néhol a játékvezetõk is segítették, és miután a Gyõr egyre többet hibázott elõl – Görbicz is több nagy lehetõséget kihagyott –, az orosz csapat a végére feljött egyetlen gólra. Nagyjából fél perc volt hátra, ekkor jött a magyar idõkérés, ekkor kérte Danyi, hogy csak ne lõjjék el. Oftedal elõtte, de végül is megúsztuk, a meccs legjobbjának választott Grimsbö védett, és kezdõdhetett a hatalmas ünnep.

Ötödször nyert a Gyõr, és ezúttal is hihetetlen izgalmak közepette. Ezt nem tudjuk megunni. 

MTI
w

Megosztás