Sikerült - újraindította a polgármester a pénzszivattyút

2023-11-11 | Közélet
Szerda délutánra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze a budaörsi polgármester. Több olyan javaslatot tett, amely alapján közel 200 millió forintot szórt szét a holdudvarának az általa irányított balliberális képviselőkön keresztül.

Három határozatról érdemes érdemben beszélni, ami a pénzszivattyú újraindításával kapcsolatos.

A negyedik napirend keretében a polgármester javaslatára közel harmincmillió forint bruttó magyar forint fogja ütni egy balliberális körökhöz közel álló ügyvédi irodának a markát egy keresetlevél megírásáért és benyújtásáért. Szokták mondani:…nem rossz… Valamit nagyon tudhatnak, hogy egy levél és a benyújtás ennyit megér a polgármesternek, bár ő jelezte, hogy a jegyzői iroda tárgyalta le a részleteket.

A hatodik napirend a csőd szélén imbolygó, Iványi Gábor nevével fémjelzett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) megmentéséről szólt. A polgármester tett javaslatot 71 millió forint önkormányzati dotáció kiutalására annak érdekében, hogy a korábban a MET részére átjátszott budaörsi idősek otthonát ne kelljen bezárni a törvénysértő gazdálkodás miatt. Iványi onnan lehet ismerős, hogy például ő szervezte a Színművészeti Egyetemmel kapcsolatos tüntetést, de Márky-Zay Péter kampányában is többször feltűnt. Mit lehet erre mondani? Jó katona, jár a pénz! A balliberális Wittinghoff-bábok vezényszóra nyomták az igen gombot, a jobboldali képviselők nemmel szavaztak.

Azután – csak, hogy feltegyék a habot arra a bizonyos tortára – tizenhatodik napirendként még gyorsan kidobtak 100 millió forint tagi kölcsönt a focicsapat részére (lehet, hogy karácsonyi ajándéknak szánták…), mert már megint bajba kerültek. A focicsapatot, mint az talán ismeretes, az a Kis Károly terelgeti, aki korábban Wittinghoffék házi útépítője volt.

Így már talán érthető, hogy mi volt az oka a rendkívüli ülésnek. Rendkívül gyorsan ki kellett fizetni a cimbiket, mert jön a karácsony meg a választási kampány, és úgy látszik, hogy a közel 40 milliárdos (40.000 ezer milliós!!!) költségvetésbe ez mind gazdagon belefér.

N.T.

Megosztás