Sok év után eltűnik a gyógyszertár a Templom térről

2022-12-29 | Közélet
Sajnos igaz a hír: februártól új helyre kell költöznie a több mint 70 éves patikának, mivel az épület tulajdonosával, Budaörs városával, nem tudtak megegyezni. Új helyük a Károly király úton lesz...

A gyógyszertár nagyon sok éve hozzátartozik Budaörsön a valamikori központhoz, a Templom térhez. Magáról az épületről Frank János így emlékezik meg:

„Erről a házról annyit tudok, hogy ugyanakkor építették, mint az apámék házát a templommal szemben. Az apámékét Frank István (ükapám) építette, a patika-házat a testvére, Frank János, és mindez kb. az 1860-as évek körül történt. Az ő szüleik Johann Frank és Anna Maria Eberhardt volt, akiknek 11 gyermekük született (ebből 5 nem élte meg az egy éves kort), a házuk eredetileg az volt a főúton az Aromi Pizzeria alatt, ahol az Antikvitás működött (most üres) és régebben a Fazekasék laktak ott, a Feldhoffer virágbolt fölött.”

Sok emléket felidéz ez a kis visszatérés a múltba… Ugye, még sokan emlékezünk a régi Templom térre? Azóta a „Dicsőfi-üzlet” helyén temetkezési cég van, eltűnt a Negyedes-zöldségbolt kis háza, a fenti kis parkoló helyéről pedig a ruházati és a csemegebolt.
A régi posta hatalmas épülettömbje a főút melletti részen szinte kihasználatlan, a templommal szemben, a fent említett Frank-házban, a remek cipőbolt és a Hol-mi üzlet (ahol a gyerekeknek csecsemőkortól iskoláskorig minden kapható volt) sincs meg már.

Most pedig eltűnik a gyógyszertár is… Ezt csak sajnálni lehet!

SzK

Megosztás