Sonkakóstoló a Gazdapiacon

2023-04-02 | Budaörs
A Gazdapiacon április 1-én sonkatálakkal várták a látogatókat. A szorgos kezek munkáját dicsérik a gyönyörűen megrakott sonkatálak,főtt tojással,tormával úgy ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

A szombati piacnapon a több éves hagyománynak eleget téve a Gazdapiacon sonka tállal várták a látogatókat. A kóstolásnak azon túl hogy megvendégeljék az idelátogatókat, nagy tétje is volt. A versengés nem volt egyéb mint a legtöbb elismerést kapó füstölt húst előállító és árusító gazdák között a három tagú zsűri titkos szavazással döntötte el  a helyezéseket.A nyertesek mind hárman serleget kaptak a kitüntetés jeléül.

 

De mi a jó sonka titka? Természetesen itt is megoszlanak a vélemények, hiszen van aki a füstöltebbet, van aki a zsírosabbat, van aki a kevésbé sózottat szereti.Kinek mi az ízlése alapon döntött a zsűri hiszen a szakemberek hosszas előadást tarthattak volna a sonkáról,amire majd egy későbbi időpontban sor kerülhet.

 

A  piacnapot a sonka kóstolás még kellemesebbé  tette és ,kellő ráhangolódást adott a hamarosan beköszöntő  ünnepre.

Major Edit

 

Megosztás