Szemetes ügyek

2023-11-16 | Közélet
A zöldhulladék járatszerű begyűjtésének időtartama: 2023. március 1. – november 30, továbbá mit csináljunk, ha a kukánk megsérült?

Sérült tartályok cseréje:

Kérjük, hogy az elöregedett, sérült (pl. repedt, törött fülű), ürítésre alkalmatlan tartályokat cseréljék le a kiskereskedelmi forgalomban kapható, BKM Nonprofit Zrt. által előírt szabványnak megfelelő (szabványszám helyesen: EN 840-1, az EN 840 nem megfelelő!) és gépi ürítésre alkalmas 60, 80, 110, 120, 240, 1100 literes űrméretű gyűjtőedényekre. Munkatársaink az ürítés alkalmával helyszínen hagyott értesítő formájában jelzik, ha a tartály cserére szorul. Új edény vásárlása előtt ügyfélszolgálatunkon kérhetnek segítséget a megfelelő edény kiválasztásához.

Ha az 5 évnél nem régebben beszerzett tartály Társaságunk által végzett munkafolyamat (ürítés, vagy mozgatás) következtében sérül meg, úgy Társaságunk annak javításáról, vagy új edény biztosításáról gondoskodik – az önkormányzati rendeletnek megfelelően. A nem Társaságunk által végzett munkavégzés közben megsérült tartályok esetében, valamint, ha egy 5 évnél régebben beszerzett tartály válik ürítésre alkalmatlanná (bármely okból kifolyólag), úgy annak javítása, vagy cseréje, a közszolgáltatásra szerződött ügyfél kötelezettsége.
(Forrás: fkf.hu)

(SzK)

Megosztás