Szép kis szolidaritás járvány idején

2020-07-05 | Budaörs
Újra felvette jutalmát Budaörs polgármestere, 3 havi illetményét egy összegben. (Egy havi illetménye 723 819 Ft + 104 703 Ft költségtérítés).

A hivatalos beszámoló szerint:
Wittinghoff Tamás polgármestert 2020. első félévében végzett munkája elismeréseként háromhavi illetményének megfelelő jutalomban részesítette a képviselő-testület.”
Dr. Ritter Gergely (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) arról beszélt, hogy a polgármester nagyon kemény munkát végzett – a képviselők helyett is – a járványvédekezés időszakában.
A jegyző ezt azzal egészítette ki, hogy a csökkentések sehol nem érintették a béreket és minden intézményben kaptak jutalmat a dolgozók.

Két megjegyzés ehhez: Sajnos nem volt észrevehető (néhány nyilatkozatot kivéve) a „nagyon kemény munka”; a város lakosainak védelme, maszkviselés elrendelése a bevásárló központokban, maszkok juttatása a lakosoknak – mind elmaradt! Mintha a polgármester nem is nagyon lett volna itt, Budaörsön…
A második megjegyzés: az sem igaz, hogy minden intézményben kaptak jutalmat a dolgozók…

Jó lenne egy pontos kimutatást látni, milyen lépések történtek és azok mennyibe kerültek a járvány eddigi hónapjai alatt!
SzK

Megosztás