Szigorodnak a maszkviselés szabályai Budapesten

2020-09-15 | Budaörs
Péntektől kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata a mozikban, színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is. A fővárosi közgyűlés egyhangúlag támogatta a szigorítást.

Ha ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor 8 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy 15 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.
Helyszíni bírságot akkor szabhatnak ki, ha az érintett felhívásra sem tartja be a maszkviselési szabályokat. Ennek kiszabására a közterület-felügyelő, közigazgatási bírság kiszabására a főjegyző jogosult.
Kivétel természetesen az étel- és italfogyasztás.

A Fővárosi Közgyűlés döntött arról is, felhívja a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, hogy mosható maszkok osztásával népszerűsítsék a maszkviselést. Felhívják a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló mozik és színházak üzemeltetőit is, hogy a maszk nélkül előadásra érkező nézők részére biztosítsanak maszkot, illetve ugyanerre kérik a többi budapesti színház és mozi üzemeltetőjét is.
(Forrás: mti.hu)

Megosztás