Színházak Éjszakája a Budaörsi Latinovits Színházban

2024-03-23 | Budaörs
A Budaörsi Latinovits Színház idén először vesz részt az öt év szünet után újraéledő Budapesti Színházak Éjszakáján. Nagyon nagy megtiszteltetés a meghívás a budaörsiek számára, a társulat hónapok óta azon dolgozik, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal lepjék meg a hozzájuk érkezőket március 23-án

Alföldi Róbert nyílt próbát tart, a színészek koncerteznek, Tompa Andrea Kovalik Balázzsal és Alföldi Róberttel beszélget, Spolarics Andrea pedig főz – Színházak Éjszakája a Budaörsi Latinovits Színházban.     

A színház 13 órakor nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a fesztiválra megváltott karszalaggal érkezők pedig egyből belevethetik magukat a programok késő estig tartó forgatagába, a három nagyszínpadi eseményt leszámítva ugyanis minden program előzetes regisztráció nélkül látogatható.

Regisztráció nélkül látogatható programok  

Az óvodások és kisiskolások a Mesei hétpróba című drámajátékos foglalkozáson vehetnek részt Debreceni Luca, a színház drámapedagógusa vezetésével 13 órától. Ezt követően Szőts Orsi segít eljuttatni mindenki titkos üzenetét kedvenc budaörsi színészének papírrepülőkön, 15 órától pedig Hartai Petrával játszhatnak az érdeklődők: a Katharina Blum elvesztett tisztessége című előadásra hangolt Cluedo-társasjátékban kergethetik a gyilkost. Szintén 15 órától gombfocibajnokság kezdődik Böröndi Bence vezetésével, 16 órától pedig Páder Petra tart tárlatvezetést a színház most nyíló előadásfotó- és plakátkiállításában.
17 órától Juhász Vincével és Ilyés Róberttel pókerezhetnek a Budaörsre látogatók, a győztesek a színház következő évadjának bemutatóira szóló premierbérletet nyerhetnek. Amíg a színháznak otthont adó épület különböző helyszínein zajlanak a programok, Spolarics Andrea nekilát elkészíteni Szindbád húslevesét, főzés közben pedig felolvas a jelenlévőknek. A vacsorát a második színháztermi programot, a h.ml.t nyílt próbát követően tálalják majd a vendégeknek.

Regisztrációval látogatható programok  

A színház egy nagyon izgalmasnak ígérkező kerekasztal-beszélgetéssel indítja esti programjai sorát. Alföldi Róbert és Kovalik Balázs Tompa Andrea író és színikritikus vezetésével osztja meg gondolatait egymással és a közönséggel. A beszélgetés kiindulópontja a Kovalik Balázs rendezésében és Alföldi Róbert főszereplésével készült, 2023. decemberében bemutatott, és azóta is teltházzal játszott Liliom lesz. A budaörsi sikerelőadás kapcsán minden bizonnyal szó esik majd a hazai színházi életről, a színházi szakma megosztottságáról, arról, hogy milyen itthon, illetve Nyugat-Európában színházi karriert építeni, és a Liliom által felvetett fő kérdésről: hogyan lehet – ha lehet egyáltalán – összeegyeztetni hivatást és magánéletet.

A folytatásban nem kevéssé izgalmas program várja az érdeklődőket: Alföldi Róbert rendezőként éppen hatodik budaörsi bemutatójára készül, harmadszor állítja színpadra Shakespeare Hamletjét, ezúttal h.ml.t címmel. Akik kíváncsiak arra, hogyan zajlanak a készülő előadás próbái, most másfél óra erejéig bepillantást nyerhetnek a folyamatba. „Shakespeare drámája kimeríthetetlen gondolati gazdagsága és örök érvényű kérdésfelvetései miatt lett a világirodalom leghíresebb színdarabja. Alföldi Róbert harmadszorra állítja színpadra, a budaörsi társulatra újrahangolva, rezonálva a jelen közérzetünkre.”

Az estét pedig nem is lehetne méltóbban zárni, mint a budaörsi társulat könnyűzenei koncertjével. A színészek direkt erre az alkalomra álltak össze, és már hetek óta próbálnak szabadidejükben, hogy jobbnál-jobb produkciókkal lepjék meg a Színházak Éjszakáján Budaörsre látogató közönséget – és egymást.  És hogy mi köze egymáshoz a Backstreet Boys-nak és az Európa Kiadónak? Március 23-án, szombaton mindenre fény derül!

 

Fontos!

A Budapesti Színházak Éjszakája programjai egyetlen karszalaggal látogathatók, amelyek a budapestiszinhazakejszakaja.jegy.hu oldalon vásárolhatók meg, illetve személyesen az Operettszínház jegyirodájában (1065 Budapest, Nagymező u. 19.) március 18-tól 23-ig az alábbi nyitvatartási időben: hétfőn 10:00-17:00, keddtől szombatig 9:00-17:00.

Március 18-án kezdetét veszi a karszalagbeváltás, a Budaörsi Latinovits Színház jegypénztárában hétfőtől péntekig 13:00-18:00 között lesz lehetőség a korábban megvásárolt vouchereket karszalagra váltani. Az esemény napján való hosszas sorban állás elkerülése végett javasolt a karszalagok mielőbbi átváltása!

Árak:

• Teljes árú karszalag: 5800 Ft

  • Kedvezményes árú karszalag (diák, nyugdíjas, gyerek, fogyatékkal élő, pedagógus): 3800 Ft

A Budaörsi Latinovits Színház programjai:

https://budapestiszinhazakejszakaja.hu/programok.html#latinovitsszinhaz

Forrás: latinovits szinház sajtó

Major Edit

 

 

Megosztás