Szurkolni szabad!

2020-08-26 | Budaörs
A kerékpározás szerelmeseinek egyik kedvenc magyarországi útvonalán, a Pilisi Parkerdőben, a Dobogókő felé vezető emelkedőkön is áthalad az augusztus 29-én kezdődő Tour de Hongrie útvonala. A szervezők kénytelenek voltak bevezetni néhány korlátozó intézkedést a járvány miatt.

A látványosnak ígérkező, augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie-n nemzetközi szintű mezőny versenyez majd öt napon át a magyar utakon. A szervezők a koronavírus-járvány ellenére is várják a rajongókat, hogy buzdítság kedvenceiket. Néhány egyszerű szabály betartása mellett ennek semmi akadálya nincs.

Sokan készülnek rá, hogy a helyszínen szurkoljanak a nemzetközi mezőnynek, hiszen a koronavírus-járvány idején is buzdíthatják kedvenc bringásaikat a Tour de Hongrie-n. De nem mindegy, hogyan!

A járvány miatt a szervezők kénytelenek voltak bevezetni néhány korlátozó intézkedést, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a szurkolók az országút mellett vagy akár a rajt- és célvárosokban találkozzanak a nemzetközi kerékpársport élcsapataival. Az utak mentén, a hegyi hajrákon vagy a gyorsasági részhajrákon a korábbi években megszokott módon lehet szurkolni, egyetlen megkötés, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség előírásaihoz igazodva ezt csak maszkban tehetik meg, ezzel minimálisra csökkentve a fertőzés átadásának veszélyét.

Maszkot viselve a rajt és célterületek is megközelíthetőek, a sportolókról és csapatokról (tisztes távolságból) fényképeket lehet készíteni. Ajándéktárgyakat (kulacsot, sapkát) viszont semmiképpen ne kérjenek és ne fogadjanak el a versenyzőktől, a frissítőzónákban eldobott kulacsokat ne szedjék össze!

A szervezők kérik a szurkolókat, hogy idén ne keressék a lehetőséget a versenyzőkkel való találkozásra, közös fotózásra, mert ezzel a kerékpárosokat is kellemetlen helyzetbe hozzák, és adott esetben a nemzetközi szövetség büntetést róhat ki a szervezőre. Kérik, hogy a járvány alatt bevezetett szabályok betartásával szurkoljanak.

(Forrás: internet)

Megosztás