Telekuckó ünnepélyes tanúsítványátadása

2024-04-13 | Budaörs
Igazán barátságos hangulat uralkodott a Nyugdíjasok Házában, a Telekuckó tanúsítványátadásán. Eljöttek azok, akik elvégezték a tanfolyamot, az Önkormányzat meghívottjai, a civil szervezetek és a sajtó képviselői.

A Budaörsi Telekuckót – vagy ahogyan a köztudatban elterjedt, a Kuckót – Budaörs Város Önkormányzata éppen 20 éve , 2004. április 1-jén nyitotta meg.

Mint Kailinger Ildikó, a Telekuckó vezetője elmondta, ezt a „születésnapot” szerette volna ünnepélyessé tenni az utóbbi időben végzett 5 csoport részére. Szeretete kifejezésére egy nagy virtuális szívet rajzolt a levegőbe.

Majd üdvözölte a megjelent vendégeket, – Bíró Gyula alpolgármestert, Farkas Benedek önkormányzati képviselőt, Bocsi István jegyzőt. Ezúttal köszönetet mondott az Önkormányzatnak az anyagi támogatásért. Továbbá örömét fejezte ki a jelenlévő Kőporosy Borbálának, hogy helyet biztosított a rendezvénynek.

A Kuckó üzemeltetője – Gáspár Mátyás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense – a kezdeti időkről tájékoztatott. Ő volt a Teleház Mozgalom elindítója. A vidéki lakosság megsegítése volt a fő cél.

A budaörsi Telekuckó 2004-ben,létesült, amikor még nem volt minden háztartásban internet hozzáférés. Azután egyre bővült a tevékenysége. Többek között különféle tanfolyamokkal, melyeken, az Önkormányzat segítségével ingyenesen vehetnek részt a nyugdíjas lakosok.

Ma már szinte hihetetlennek tűnik, de abban az időben az internet és a számítógép korántsem volt olyan széles körben elérhető, mint manapság, okostelefonról pedig még nem is hallottunk.

Megérkezett Horváth Márton, a barátságos faitalember is , aki az okostelefon tanfolyam- az ügyfélkapu- és az elektronikus ügyintézés rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket.

A tanúsítványokat a képviselő urak személyesen adták át a sikeres résztvevőknek.

Minden bizonnyal a megszerzett tudást sikeresen fogják alkalmazni a mindennapi életben.

Ha születésnap, akkor torta is dukál!Nem is maradt el a terített asztalról, más finomságok mellett.

Még sokáig kötetlenül beszélgettek a vendégek.

Valójában példát mutattak a kortársaiknak. Szeretnék, ha mások is kedvet kapnának a tanfolyam elvégzésére.

Fotó: Wein

s.k.

Megosztás