Téliesítenek az Állatmenhelyen

2019-12-05 | Budaörs
Az elmúlt hetekben a Budaörsi Állatmenhely önkéntesei és dolgozói nagyon sokat tettek azért, hogy a téli hidegek kevésbé viseljék meg a bentlakókat.

Sajnos sokuknak így is nagyon kemény lesz a tél, hiszen a rövid szőrű, kisebb termetű és idősebb kutyusoknak ez az időszak maga a pokol.

Természetesen soha nincs készen a munka – egy menhelyen mindig adódik újabb és újabb feladat – de nagyjából felkészítették az állatok kenneljeit, kifutóit a téli időszakra.

Javítani és pótolni kellett a házakat és küszöbökkel ellátni (ezt persze egy év alatt pozdorjává rágják, szerencse, ha magát a házat nem, de legalább a tél folyamán a szalmát bent tartja). Száraz szalmával kibélelni a kutyaházakat, hogy a hideg elől legyen hova behúzódniuk, a kifutók tetejét megjavítani, szélfogókat felállítani és még sorolhatnánk.

                                                 Ott kukucskál a ” kisinas” is.

Bárkit szeretettel várnak, akinek van kedve barkácsolni, esetleg tud hegeszteni, vagy csak beállna segíteni, mert a munka folyamatosan „újratermelődik”. A menhely email címén (budaorsiallatmenhely@gmail.com) lehet jelezni, ha valakinek kedve támadt egy kis karitatív munkára.

Örömmel fogadnának adományként
–           raklapokat
–           OSB lemezeket
–           térhálót
–           sódert

Néhány képet mutatunk a munkálatokról, amik jó hangulatban zajlottak, hiszen csupa olyan ember gyűlik össze ilyenkor, akiknek közös a szenvedélye: az állatok szeretete és a segítő szándék.

Fekete Adrienn

Megosztás