Tiszta, virágos Budaörsért 2021

2021-07-10 | Közélet
Kedves Olvasóink bizonyára találkoztak már ezzel a felhívással, esetleg már évekkel ezelőtt felfigyeltek rá, vagy akadnak, akik mint pályázók, részt vettek ebben a szép programban.

Budaörs város tisztasága, környezetünk szépítése és egészségesebbé tétele érdekében idén is meghirdeti az önkormányzat a Tiszta, virágos Budaörsért pályázatot.

A honlapján ezt olvashatjuk: A pályázat elsődleges célja lakókörnyezetünk szebbé tétele lakótársaink és lakóközösségeink közreműködésével. A pályázat elsősorban azoknak biztosít nyilvános elismerést, akik lakókörnyezetük közterületein és az onnan látható kertekben, balkonokon, teraszokon stb. kulturált és magas színvonalú zöldterületeket hoztak létre, gondozásukat végzik saját és mindannyiunk örömére.

Pályázni lehet egyénenként, vagy csoportosan az alábbi kategóriákban:

1.családi ház és környezete
2. utca, utcarész, lakótelepek, társasházak kisebb, nagyobb egysége
3.balkonok, erkélyek
4.intézmények, gazdasági társaságok, szolgáltatók, egyházak.

A jelentkezési határidő június 25-én lezárult. Azóta már egy négytagú bírálóbizottság Nagy Tamás Richárdné főkertész vezetésével bejárta a várost a lakóteleptől a Frankhegyig. 20-nál is több kertet, erkélyt tekintettek meg.

Ebben az évben többen pályáztak, mint tavaly. Vannak visszatérő kertszépítők, de az új jelentkezőknek különösen örülnek a projektvezetők.

És még mennyi pompás előkert, szépen karbantartott, virágos utcarész látható szerte a városban! Őket biztatjuk, hogy jövőre ők is bátran induljanak!

Örök igazság, hogy  a jó példa egyre több követőre talál.

Minden induló ajándékot kap (na, nem csak ezért érdemes indulni) és majd egy átadó ünnepség keretében együtt örülhetnek a sikernek.

Erről az eseményről is tájékoztatjuk majd kedves Olvasóinkat.

s.k.

Megosztás