Tudom, hogy nekem is lesz gazdim

2021-05-19 | Budaörs
Szomorú előéletük volt a menhelyre bekerült kutyusoknak. Reméljük, hamarosan gondoskodó gazdákhoz kerülnek, akiktől szeretetet kapnak.

ZULU

Eleinte ideiglenes befogadónál élt, ahol nagyon szépen alakult az emberekkel és az állatokkal való kapcsolata. Kutya társával és a cicákkal jól kijött, nagytestű kutyákkal alázatos volt, kistestűekkel játszott. Erőt fitogtatott, de nem volt agresszív, azonban az ételét féltette. Néhány vezényszót már megtanult, elkezdődött a nevelése. Nyakörvet, pórázt ismeri, sétálni lehet vele, a sípolós játékokat nagyon szereti.

Ideiglenes befogadói csak korlátozott ideig tudták vállalni, sajnos ez alatt nem sikerült otthonra találnia, így bekerült a menhelyre. Talán így több esélye lesz gazdit találni, ha a látogatók személyesen találkoznak vele. Persze ezt ő nem tudja, csak azt érzi, hogy egy családból bekerült a rácsok mögé, folyamatos ugatás, idegen kutyák, idegen emberek közé. Teljesen összezavarodott ez a kiskamasz.

Sajátos a kis pofija, mert az egyik szeme hiányzik. Rövid, görbécske lábaival, bullos arcával, aranyszínű bundájával tündéri kis figura. A menhelyen a séta nagyon felzaklatja még. A hátán a szőre úgy felborzolódik, mint egy punk frizura mikor kikeveredik a rácsok mögül. Viccesnek tűnik, de nem az. Ha kutyát lát a mezőn, vad ugatásba kezd, közben nyüszít is, zavarodottságában. Látszik rajta, hogy bármikor belekeveredne egy kis bunyóba, mert nagyon bizonytalan most. Egy csendes helyen üldögélve, ahol minden zavaró inger messze van, lassan megnyugszik. Még a sétánál is nagyobb szüksége van egy kis nyugalomra, hogy a feszültség oldódjon benne.

Nagyon fiatal kiskutya, rengeteg lehetőség van benne, ha valaki számára végre fontos lesz és foglalkozni fog vele, szereti, vigyáz rá és biztonságot, állandóságot tud nyújtani neki.

Az, hogy egy szeme van, senkit se tartson vissza. Egyik kutyámnak szintén egy szeme van, így tapasztalatból tudom, hogy szinte semmiben nem fogja zavarni, teljes életet tud élni így is. Egyetlen szemével kétszer olyan intenzíven tud majd szeretetet sugározni a gazdi felé, mint „sablonos”, kétszemű társai.

A Budaörsi Állatmenhelyen lehet vele megismerkedni. Telefonos bejelentkezés alapján a telepvezetővel kell egyeztetni az időpontot.

ANTON

Különleges külsejű, gyönyörű, fiatal kutyus.

Bekerülésekor annyira rettegett mindentől, hogy a kutyaházból sem lehetett kicsalogatni. Lassan már ott tartunk, hogy sikerült kijutni vele a kennelből – félig ölben hurcolva. A mezőn fekve nézelődik, néha el akar húzódni egy-egy bokor alá, hogy kevésbé legyen feltűnő.

Nagyon rövid kis élete volt eddig és a viselkedése alapján nem sok öröm érhette. A tapasztalatunk az, hogy szinte minden kutyánk ki tud kerülni ebből a rettegéssel és félelmekkel teli képzeletbeli világból és ki hosszabb, ki rövidebb idő alatt ráébred, hogy nálunk senkitől sem kell félnie többé.

Olyan gazdit keresünk neki, aki türelmes és megvárja, míg Anton felépíti magában a bizalmat, és megpróbál majd közeledni. Aki ezt az időt ki tudja várni és ad esélyt ennek a kis összetört léleknek, az olyan társat fog találni, aki feltétel nélkül mellette áll egész kutya életen át.

Zajos, gyerekekkel teli családba egyelőre még nem való. Inkább nyugodtabb, csendesebb környezetet keresnénk neki. A legjobb az lenne, ha olyan helyre kerülhetne, ahol a gazdának már van tapasztalata nehéz sorsú, sérült lelkű kutyusokkal

A Budaörsi Állatmenhelyen lehet vele megismerkedni. Telefonos bejelentkezés alapján a telepvezetővel kell egyeztetni az időpontot.

PAJTI

Nagyon kedves, játékos, fiatal fiú.

Önkéntesünk az alábbiakat írta közös sétájuk után: „Pajti nagyon szeretetéhes kutyus, időnként be-betáncolja magát az ember ölébe séta közben, figyeli, hogy mit csinálok, merre megyek, ha meg leülök mellé megpihenni, akkor puszi áradatot zúdít rám. Nagyon mozgékony és játékos, imád hosszú füves réten szaladgálni, kicsit kajla, de okos, egy kis kutyaiskolával biztos kikupálódik. Más kutyák felé érdeklődő, barátságosan közelít, kis szaglászás után már ott is osztja a puszikat.”

Ha kicsit jobban megismerjük a természetét, alaposabb leírás is készül, de gyanítom, hogy mire eljutnánk ide, Pajti már rég egy családban fog boldoggá tenni mindenkit a környezetében. Pont akkora, pont olyan szép, pont olyan fiatal és pont olyan kedves, mint amilyen kutyára mindenki vágyik.

A Budaörsi Állatmenhelyen lehet vele megismerkedni. Telefonos bejelentkezés alapján a telepvezetővel kell egyeztetni az időpontot.

 

Fekete Adrienn

Megosztás