Újra van csomagolásmentes bolt a városban

2020-08-30 | Közélet
Szerencsére egyre több a tudatos vásárló, aki ügyel arra, hogy ne használjon sok műanyagzacskót, flakont, felesleges csomagolóanyagot. A Gramm bolt nekik és mindenki számára nyitva áll egészséges árukészletével.

Hogyan történik a vásárlás egy ilyen üzletben? A vevő viszi a vászonzsákot, az újra tölthető üveget, a tiszta befőttesüvegét és megtölti a szükséges áruval. A választék: tészták, gabonafélék, hüvelyesek, lisztek, müzlik, kávék, teák, fűszerek, édességek, magvak- és aszalványok, méz. Naponta friss kovászos kenyér és pékáru, és még sok minden más.

Az áraik hogyan viszonyulnak a nagyáruházakéhoz? – kérdeztem a nagyon kedves, készséges Ivicsics Noémi és Vőneki-Pintér Krisztina üzletvezetőket.

Sokan azt gondolják, hogy a csomagolásmentes boltokban minden sokkal drágább, mint egy nagyáruházban. Pedig ennek épp az ellentéte igaz. Pontosan azért, mert mi is mint a hasonló boltok minél nagyobb mennyiségben „lédig” szerezzük be áruinkat, megspóroljuk a csomagolás árát, olcsóbban tudjuk adni a termékeket, mint sok nagyáruház. Mivel nálunk valóban bármilyen kis (vagy épp nagy) mennyiséget is megvehet a vásárló, így az is elkerülhető, hogy feleslegesen adnak ki pénzt egy egész csomag fűszerre, vagy egy bizonyos féle lisztre például, pedig csak egy recepthez kellő mennyiségre lenne szükség. Vannak vásárlóink, akik sokszor meglepődnek a végösszeg hallatán – jó értelemben szerencsére.

Tapasztalataik szerint melyik termékféleség a legkelendőbb?

Napi szinten a legnépszerűbb termékünk egyértelműen a különböző vadkovászos kenyerek és péksütemények, amiket a budakeszi Szívügyem Kispékségből hozunk frissen minden nap. Ezenkívül a magyar termékeket keresik sokan, nagy favorit ebben a kategóriában a kézműves gyógynövény és gyümölcsteáink, melyekből bő választékunk van. De a kedvencek közé tartoznak az Óföldeáki családi tésztamanufaktúrából érkező 8 tojásos és durum tésztáink is, a kistermelői granoláink valamint egyik újdonságunk az Ormánságból érkező hidegen sajtolt olajok és olajkülönlegességek. Ezek azért is állnak közel a szívünkhöz, mert az olajszövetkezet célja az volt, hogy a határmenti hátrányos helyzetű falvakban lakóknak segítsen munkalehetőséget adni, megélhetést teremteni.

Ez nagyon szép kezdeményezés. Tanácsokkal is ellátják a vevőket?

Természetesen. Sokan kérdeznek egy-egy különlegesebb termékről, azok felhasználásáról vagy receptötleteket. Épp a minap egy hölgy miután elment, még vissza is telefonált, hogy elfelejtette megkérdezni, hogyan is lehet a vásárolt terméket a legjobban elkészíteni. Persze ez kölcsönös. Mi is sok ötletet kapunk vásárlóinktól, kicsit olyan ez, mintha recepteket és praktikákat cserélnénk. Valószínűleg ilyen lehetett a vásárlás a „régi szép időkben”, amikor még emberközelibb és személyesebb volt a kapcsolat a vásárlók és eladók között. Ha ezt is sikerül egy kicsit visszavarázsolnunk, az még külön öröm.

Elérhetőségek:

Budaörs, Szabadság út 11

Hívás (30) 470 1311

hello@grammbolt.hu

s.k.

Megosztás