Valamit tenni kellene

2023-08-02 | Budaörs
Az életben nincs tökéletesség de jó akarattal, gondos körültekintéssel minden megoldható. Városunk megoldásra váró feladatai közé sorolnám a buszvégállomáson tapasztaltakat és annak orvoslását.

Budaörs Autóbusz végállomásának létrejötte mindenkiben vegyes érzelmeket váltott ki.Sokan sajnáltuk a megszokott régi indítóházat, de mégis kíváncsian vártuk a végkifejletet. Be kell vallani, hogy azok, akik ellenezték az új autóbusz pályaudvar felépítését most fejet hajtva kell el ismerniük hogy tévedtek. Felépült egy mai igényeket követő,-végre tökéletesen felszerelt induláskijelzővel ellátott,-füvesített és fásított szabad területtel növelt modern Autóbusz pályaudvar.

De amióta világ a világ nincs tökéletesség. És sajnos itt sem. Már nem először de tegnap aztán hatványozottan tört fel bennem az elégedetlenség. Elmondom hogy miért.

A tegnapi nap magas hőmérséklettel indult majd délután kb 17 óra felé a feltámadt a szélnek nem igen nevezhető erős vihar, legalább 15 fokos lehűlést hozva,ami váratlanul ért sokakat. Az Auchan áruház vásárlói felpakolva, szatyrokkal, gyerekkocsival ki mivel sietett a buszvégállomásra, menedéket keresve a hideg szél elől,hozzá teszem, hogy kánikulának megfelelő lenge öltözékben. Menedéket azonban ott senki sem talált

Nincs fedett és oldalain zárt váróhelyiség,mint amilyen pl. Budaörs minden buszmegállóiban megtalálható- ahol nemcsak az eső,hanem a jeges hideg szél ellen van egy kis védelem,vagy egy zug ahová be lehetne húzódni. Itt a végállomáson azonban nincs! Kivéve a 287-es busz  és a helyi autóbuszok megállóit,de akik más buszokra várakoznak,mint  – 40-es,240-es,140-es 40B -buszokra, dacolni kénytelenek  az időjárás szeszélyével.

A Csiki hegyek felől Budaörsön különben is erős a széljárás, az autóbusz pályaudvart pedig minden irányból éri a rázúduló szél.

Talán az illetékesekhez is eljut az utasok panasza.és ugyanúgy mint a kijelzőtábla esetében orvosolni fogják azt.Addig azonban nemcsak a buszokra várunk,hanem a megoldásra is.

Major Edit

Megosztás