Véget ért a rövid pályás úszó Európa-bajnokság

2023-12-11 | Budaörs
2023. december 5. és 10. között rendezték meg a rövid pályás úszó Európa-bajnokságot Otopeniben. A vasárnapi döntőkkel véget érő romániai kontinensviadalról a magyar küldöttség összesen öt éremmel, két ezüstérem mellett három bronzéremmel térhetett haza.

Hazánk, a magyar úszósport legnagyobb nevei nélkül, egy fiatal kerettel, összesen tizennyolc versenyzővel képviseltette magát a keddtől vasárnapig megtartott eseményen. Az Otopeniben megrendezett Európa-bajnokságról három úszónk, Szabó Szebasztián, Márton Richárd és Késely Ajna tudott éremmel a nyakában hazatérni.

Szabó Szebasztián először nagy csatában a férfi 50 méter gyorson ért fel a dobogó második fokára, majd később a férfi 50 méter pillangón is másodikként csapott a célba, megszerezve ezzel saját maga és a magyar csapat második ezüstérmét. Rajta kívül a férfi mezőnyből Márton Richárdnak sikerült dobogós helyezést elérnie. Fiatal úszónk a férfi 200 méter pillangón szerezte meg a bronzérmet jelentő harmadik helyet. A nők közül Késely Ajna előbb női 800 méter gyorson, majd női 1500 méter gyorson tudott odaérnie a dobogó harmadik fokára, ráadásul utóbbit új országos csúccsal.

A 2023-as otopeni kontinensviadal elsődlegesen a fiatal magyar úszók felkészülését szolgálta és a célját teljes mértékben elérte.

Megosztás