Virágdíszbe öltöztek a budaörsi keresztek virágvasárnapra

2024-03-24 | Helyi dolgok
Kapitány Gábor és F. Megyesy Péter ismét akcióban: a KÉSZ Budaörsi csoportjának vezetője, F. Megyesy Péter és a Budaörs a Mi Városunk Egyesület elnöke, Kapitány Gábor szervezésében a két budaörsi szervezet ismét virágfonatokkal díszített három kőkeresztet Budaörsön.

A virágfonatokat egy, a keresztek méretéhez illeszkedő fémvázra fűzte fel Baumgartner Erzsébet, Kapitány Gábor felesége, aki szintén tagja az egyik szervezetnek. A díszek a felhelyezést megelőző napon készültek nagy gondossággal.

Az egyesületek tagjai a Szabadság út Törökugrató előtti szakaszán, az Árpád utca és a József Attila utca közötti szakaszán, valamint a Farkasréti út elején, az óvodával szemben díszítettek fel egy-egy keresztet és tisztították meg a környezetüket.

A Kapitány Gábor és F. Megyesy Péter által vezetett egyesületek a tavalyi évben indították a kezdeményezést hagyományteremtő jelleggel, virágvasárnap alkalmából. A díszek a húsvéti időszak végéig lesznek fenn a régi sváb családok által állított kereszteken.

A KÉSZ Budaörsi Szervezete és a Budaörs a Mi városunk Egyesület nagy hangsúlyt fektet Budaörs történeti értékeinek megtartására, a sváb és a keresztény hagyományok megőrzésére. Korábban már bemutattuk azokat a programjaikat, amelyeket közösen szerveztek. Elmondásuk szerint a 2024-es évben is találkozhatunk velük Budaörsön, hagyományőrző programjaikkal.

N.T.

Megosztás