Zöldhulladék - hová, mennyiért?

2022-03-23 | Közélet
Ma vásároltam az egyik budaörsi boltban zsákot, mivel itt a tavasz, ideje rendbetenni a kertet. A régi, egykori BTG-snél jóval kisebb zsák ára: 899 Ft! De mást olvastam az interneten. Mi az igazság?

Mivel ez az információ került elém –

„Kizárólag FKF logóval ellátott AGGLOMERÁCIÓ KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítjuk el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem. Az előző szolgáltató által rendelkezésre bocsátott zsákokban kihelyezett zöldhulladékot 2022.06.30-ig szállítja el Társaságunk.
A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb, illetve ömlesztve kihelyezett ágakat nem szállítjuk el.
A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használja fel.
A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.

Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. Kérjük, hogy a zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetére érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé úgy, hogy az a gyalogos vagy autós közlekedést ne akadályozza. Kérjük, hogy a megtelt zöldhulladékos zsákokat és a hulladékgyűjtő edényeket a megadott időpontig az ingatlanon belül tárolják.
A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki.

Hol szerezhetőek be a lebomló, kerti zöldhulladék gyűjtő zsákok?
Kertes családi házas övezetek lakosai 10 db ingyenes zöld zsákot vehetnek át Ügyfélszolgálatunkon, a BTG Nonprofit Kft. Dózsa György utcai központi irodájában a személyes ügyfélfogadási időpontokban.
10 db-on felüli mennyiség esetén a zsák ára 332,- Ft /db + Áfa (bruttó 422,- Ft), mely ugyancsak itt vásárolható meg.”

– felhívtam a BTG hétfőn, szerdán, pénteken nyitva tartó ügyfélszolgálatát (06 80 353 353), ahol megtudtam, hogy igaz a hír, tehát budaörsi lakosként – de csak akkor, ha fizetem a szemétszállítási díjat – tetszés szerinti mennyiségben vásárolhatok zöldhulladékos, áttetsző zsákokat 422 Ft-ért darabját.

Hamarosan kipróbálom.
SzK

Megosztás