Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

IV. Maroshegyi Családi Mesenap

2019.05.11. @ 10:00 - 18:00

Egy mesés délutánt tölthet együtt kicsi és nagy május 11-én, szombaton a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház és Könyvtárban, ahol újra a mese kerül a fõszerepbe. A negyedik alkalommal szervezett Maroshegyi Családi Mesenapon színes programokkal várják az érdeklõdõket.
Színpadi fellépõkkel, interaktív gyermekkoncerttel, szabadtéri bábelõadással, mesés játszóparkkal, a NépmesePont foglalkozásaival, népmesés óriástársassal, kézmûves játszóházzal, játékos, interaktív meseelõadással, meseíró-olvasó találkozóval várják a gyermekeket és családokat május 11-én, szombaton délután a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház és Könyvtárba.

A koncertek sora 14 órakor indul a Buborék együttes fellépésével. Az interaktív, játékos, táncos elõadáson változatos stílusú, kizárólag élõben elõadott dalok hallhatóak. 16 órától Farkasházy Réka és a Tintanyúl zenekar lép színpadra, majd 17.30 órakor a Mesemanók az apró közönséget zenélve vonják be a meséjük történetébe.

A színpad elõtti téren 15.15 órától az Ikarus Néptáncegyüttes tagjai Marton János mûvészeti vezetõvel mesés táncházba hívják a jelenlévõket.

A könyvtárban 15 órakor kezdõdik Vig Balázs író gyermekeknek szóló foglalkozása, majd 17 órától „A mese varázslata a mindennapjainkban és a terápiában” címmel a felnõtteknek tart elõadást Nagyné Kalmár Szilvia meseterapeuta, pszichológus és Csabai Dorina meseterapeuta, mûvészeti terapeuta.

A Gárdonyi Géza Mûvelõdési Házban található NépmesePont egész nap, 10-18 óra között várja az érdeklõdõ új és már meglévõ vendégeit élõszavas mesemondással, népmesekönyvekkel, népmesés óriástársassal, népmesékhez kapcsolódó mozgásos, fejtörõs, hétpróbás, kézmûves foglalkozásokkal.

A délutánt színesíti még jurtabemutató és íjászkodás a Fehérvári Hagyományõrzõ Íjászegyesület tagjaival, a mesés fajátékok játszóparkja, valamint a hagyományõrzõ, fából készült népi játékok bemutatója. A népi kézmûves kirakodóvásáron elsõsorban helyi termelõk, kézmûvesek árulják majd saját portékájukat.

A IV. Maroshegyi Családi Mesenapon, május 11-én, szombaton sok szeretettel és varázslatos, mesés programokkal várnak minden érdeklõdõt!

OKK Fehérvár

RÉSZLETES PROGRAM a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház honlapján.

Részletek

Dátum:
2019.05.11.
Időpont:
10:00 - 18:00
Esemény kategória: