Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mozdulj Fehérvár!

2019.03.23. @ 08:00 - 17:00

Székesfehérvár legfittebb napjának ígérkezik a Mozdulj Fehérvár! tematikus sportnap, melyet másodszor szerveznek meg március 23-án, szombaton a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpontban. Neves sztáredzõk – például Rubint Réka és Katus Attila – is közremûködik, lesz közösségi futás, többféle jóga, spinracing és számos egészségmegõrzõ program és szûrés. Ismét sportjajongók százait várják az egész napos programra, melyrõl helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be a szervezõk.

Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerûsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár! kezdeményezés immár második alkalommal. Az elsõt tavaly januárban rendezték meg óriási érdeklõdés mellett, kiváló hangulatban, ami a folytatásra ösztönözte a szervezõket, ezúttal is 1500-2000 érdeklõdõt várnak.

Tóth Marianna, a kezdeményezés fõszervezõje a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpontban két szinten, összesen 2.000 négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. A rendezvény nemcsak helyi és megyei kitekintésû, hiszen tavaly jöttek az ország más pontjairól is. Fontos, hogy a feszített munkatempó mellett találjunk idõt heti két-három alkalommal az edzésre, ez a rendezvény ebben is nagyon sokat segít.

Ügyeltek arra, hogy a fellépõk ismert, motiváló személyiségeket legyenek, akik sokrétû mozgásformákat mutatnak be. Itt lesz többek között Rubint Réka, Csapó Nóra, Katus Attila és Czanik Balázs – emelte ki Pletscher Ádám szervezõ. Két szinten, négy helyszínen találunk különféle programokat. A nagyszínpadon több száz ember együttesen tud mozogni a fellépõk közremûködésével, a spinracing színpadnál kétszer két órás idõtartamban merülhetünk el a tekerésben élõzenével és egy DJ közremûködésével. Fontos színtere lesz az eseménynek a jógaterem, ahova felnõtteket és gyerekeket egyaránt várnak, az újdonságnak számító workshop keretében pedig az egészséges életmódvezetés legkülönfélébb fajtáit ismerhetik meg az érdeklõdõk szakértõk közremûködésével.

„Ha jó kezdeményezések találkoznak, akkor egymást segítve egy valóban nagyon színes és mindenki számára elérhetõ program jön létre.” – hívta fel a figyelmet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Elmondta, hogy a rendezvény indításaként lesz egy nagyszabású, ingyenes rock ‘n’ roll futás, melyre 8.00 órától lehet nevezni, a 8.45 órás bemelegítés után indul a stadion körüli 850 méteres kör, ezután hosszabb, mintegy 5 kilométeres távot is terveznek. Az önkormányzat Egészségfejlesztési Irodája közremûködésével lesz inbody testösszetétel-mérés, a Humán Szolgáltató Intézet védõnõi pedig vércukor-, koleszterin- és csontsûrûség-mérést fognak végezni.

A Mozdulj Fehérvár! az ingyenes, közösségi futással indul és 17.00 órakor szintén futással zárul. A stadionban zajló programokra belépõket lehet váltani elõvételben, illetve a rendezvény napján a helyszínen is. Az értékesítés helyszíneirõl a közösségi médiában kaphatnak pontos információkat az érdeklõdõk.

Részletek

Dátum:
2019.03.23.
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategória: