http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-11-22 09:36

Gyalogost gázolt Tatabányán

|

(Fotó:police.hu)
Egy 21 éves környei lakos, 2018. november 21-én 13 óra 35 perc körül közlekedett egy Nissan típusú személygépkocsival Tatabányán a Dózsa György úton, ahol a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest belső forgalmi sávjában haladt.
A Turul utcai kereszteződést követően a kiépített gyalogos-átkelőhelyhez közeledve, a külső forgalmi sávban az előtte haladó jármű megállt a gyalogos-átkelőhely előtt. A belső sávban haladó környei lakos tovább haladt, majd észlelte a gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 15 éves lányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A járművel a gyalogosnak ütközött, aki a baleset során könnyű sérülést szenvedett.


A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. Annál is inkább, hiszen a gyalogosnak a kijelölt átkelőhelyeken feltétlen elsőbbsége van. Fontos, hogy a járművezetők is mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!


…hogy mindenki hazaérjen!
 Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.