A Budaörsi Egészségügyi Központ közleménye a járvány idejére

2020-03-18 | Közélet
Az emberi erőforrások minisztere koronavírus-világjárvánnyal összefüggésben kiadott 2020. március 16-i körlevele nyomán intézményünk 2020. március 17-től, keddtől a következő intézkedéseket vezeti be.

1. Az elektív (tervezhető) sebészeti beavatkozások elvégzését határozatlan időre felfüggesztjük, egynapos sebészeti részlegünk leáll. Az érintett pácienseket értesítjük műtétjük elhalasztásáról.

2. A járóbeteg-ellátásban a szakrendeléseken azokat fogadjuk, akiknek a sürgős ellátása – életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében – feltétlenül szükséges. Intézményünk az előjegyzett időponttal rendelkező betegekkel a vizsgálat szükségességéről telefonon egyeztet.

3. A 24 órás sürgősségi ügyelet továbbra is fogadja a rászorulókat.

4. A Kossuth Lajos utcai épület főbejáratnál ellenőrző pontot alakítunk ki, ahol az intézmény épületébe belépők testhőmérséklet-ellenőrzésen és kézfertőtlenítésen, valamint – indokolt esetben – ellenőrzőlistán alapuló kikérdezésen esnek át. Az intézkedés célja a koronavírus-fertőzés gyanújának kizárása. Az épület többi bejáratát lezárjuk.

Ismételten felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy koronavírus-megbetegedés gyanújával a szakrendelőben megjelenni (illetve más közösségi térbe menni) SZIGORÚAN TILOS. Aki a fertőzés tüneteit észleli magán, háziorvosánál, vagy ha ő nem elérhető, 24 órás sürgősségi ügyeletünkön jelentkezzen TELEFONON. A hozzáértő ellátó személyzet ellenőrző kérdéssorral állapítja meg, alapos-e a gyanú, és ha igen, az Országos Mentőszolgálathoz irányítja a pácienst. Szakrendelőnkben koronavírus-teszt elvégzésére nincs mód!

Az elmaradó szakrendelésekről, időpontváltozásokról betegirányításunknál kell érdeklődni a +36 23 445 480-as vagy +36 23 445 481-es telefonszámon. Sürgősségi ügyeletünk a +36 23 440 020-as telefonszámon hívható.

A járvány fejleményeiről továbbra is a koronavirus.gov.hu webcímen lehet friss információkhoz jutni.

Kérjük a fentiek elfogadását és betartását: a járvány leküzdéséhez mindannyiunk együttműködésére szükség van!

2020. március 16-án

az intézmény vezetése

Megosztás