A budaörsi foci egy színház

2022-05-28 | Képviselőtestület
Laczik Zoltán, a budaörsi Kulturális Művelődési Ifjúsági és Sport Bizottság (KMISB) baloldali vezetője a színházhoz hasonlította a budaörsi labdarúgást.

Budaörsön a szerdai – május 25-i – képviselőtestületi ülésen Kapitány Gábor képviselő, a helyi KDNP -szervezet vezetője napirend előtti felszólalásában hívta fel a figyelmet arra, hogy a százmilliós támogatásban részesülő budaörsi labdarúgó csapat kiesett az NBII-ből. Kapitány Gábor kérte a KMISB fentiekben említett vezetőjét, hogy a soron következő bizottsági ülésre hívja meg a labdarúgócsapat vezetőit, hogy közösen áttekintsék azokat az okokat, amelyek a kudarcos szerepléshez vezettek, illetve számoljanak be arról, hogyan képzelik el a kilábalást a gödörből.

Válaszában a polgármester kijelentette, hogy nem tartja feladatának egy civil szervezet működésének vizsgálatát, sosem tette, és nem is javasolja, hogy ilyen jellegű vizsgálatot folytasson a KMISB elnöke. A kijelentés amiatt is furcsa, mert a 17-es napirendnél éppen a költségvetésből támogatott civil szervezetek elszámolásairól döntött a testület a polgármester javaslata alapján…

A polgármesteri ukáz megérkezését követően, mit is tehetett a baloldali bizottsági elnök?
Természetesen azonnal szót kért és jelezte, hogy esze ágában sincs vizsgálni a focicsapatot, egyébként sem gondolja, hogy például a színházat be kellene számoltatnia az előadásokkal kapcsolatban.
Hát ha így van, akkor a baloldali kultúrfelelős azt sem venné észre, ha a focisták színpadra állnának, a színészek pedig focicipőt húznának – a focicsapat teljesítményét valószínűleg meg tudnák ismételni.

Na, de min is csodálkozunk, hiszen a focicsapat vezetője a ballib városvezetés kedvenc útépítője volt korábban, manapság pedig szívesen hívják meg a cégét a különböző építőipari közbeszerzések résztvevőjének.

Azt sem fogják reklámozni, hogy a közel 2,5 milliárd forint közpénzből épült helyi labdarúgópályát szintén ő építette alvállalkozóként…

Ilyenek ennek a „szabad város”-nak a szabadabb háttéremberei.

N.T.

(Kép: nemzetisport.hu)

Megosztás