A budaörsi közösségek virágszőnyeggel köszöntik az ünnepet

2024-05-27 | Budaörs
Régi híres hagyománya városunknak, hogy az egyik legszebb katolikus ünnepen, Úrnapján, a hívek virágokból, levelekből "szőtt" szőnyeget készítenek az Oltáriszentség számára a katolikus templom körül. Minden szorgos kézre szükség van ilyenkor.

A katolikus közösségek, az óvoda, iskola, családok, budaörsi civil csoportok, ismerősök, még az önkormányzat lelkes alkalmazottjai is résztvettek tavaly a hajnalban kezdődő, szép munkában.

A megelőző fontos feladat, a szükséges szirmok összegyűjtése, mindig nagy izgalommal jár: elég lesz-e a kigondolt, megálmodott mintához. A csoportok azonban mindig kisegítik egymást, ha valaki megszorul, vagy marad fölösleges anyag.

Aki szeretne résztvenni a budaörsi virágszőnyeg készítésében, jöjjön el reggel fél hat tájban, hozzon olyan virágszirmot, virágfejet, lósóskát, akáclevelet, borostyánlevelet, stb. – amit tud -, és csatlakozzon valamelyik csapathoz. Talán még üres területet is talál, ahol nagyon elkelnek a dolgos kezek. Erről kérdezze Radnóczi Pétert ezen a elérhetőségen: radpet21@gmail.com  

Az ünnepi szentmise reggel 9 órakor kezdődik, mely ünnepi körmenettel zárul 10 óra tájban.

SzK

Megosztás