A jó példát lehet követni

2020-08-11 | Közélet
Szomorú látvány, ha a járda és az úttest közötti zöld sáv szemetes, elhanyagolt, legyen az főútvonal, vagy mellékutca. Sajnos, alig van üdítő kivétel. Most mégis találtunk egyet. A Károly király utcában, a Borháló üzlete előtt egy mini parkot alakítottak ki.

-Hogyan jött az ötlet? – kérdeztem Nagy Beatrix üzletvezetőt.

Egy éve nyitottunk, már akkor elhatároztuk, hogy nem csak üzleten belül, hanem üzleten kívül is igényes külsőt szeretnénk kialakítani. Az első benyomás üzletünkről nekünk nagyon fontos, ezért cselekedtünk is. Megkerestük és kijártuk a hivatalos utat, hogy az Önkormányzat hozzájáruljon az előkert kialakításához. Kolléganőm – Emilia Réka Di Franco-  tájépítészetet tanul az egyetemen, így a kert megtervezésében és kivitelezésében tőle kaptam segítséget.

-Saját erőből valósították meg?

Igen, saját erős beruházás.

-Milyen növényeket ültettek be? Bírni fogják a klímát?

Gondosan választottuk ki a növényeket, amelyek bírják a félárnyékot és az utcai kitettséget. A képek magukért beszélnek, de várunk mindenkit szeretettel személyesen is üzletünkben, Emilia a borok mellett szívesen beszél a növényekről is.

-A munkatársak végezték el a feladatot, vagy kertészeket hívtak?

Ez jó kérdés, hiszen Emília munkatárs, de hamarosan már tájépítészetből diplomázik. Segítségünkre volt még a kialakításban Erdődi Kristóf is, családi jó barátunk, aki szintén kertépítést tanul az egyetemen. A kert mindennapos ápolásában minden munkatársunk kiveszi a részét, hiszen ” aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet :)”,  és mi mindannyian a borok mellett imádjuk a virágokat, növényeket is.

 

Bízunk benne, hogy a jövőben nem fogják megrongálni a kiskertet,hanem inkább több követője lesz a városszépítőknek.

s.k.

Megosztás